Dünyanın Ortak Dili İngilizce Değil

 Dünyanın Ortak Dili İngilizce Değil

Okullarda tarih derslerinde bize dünya tarihinde çağları hep anlattılar. Lakin anlattıkları dönemde adı konulmamış yeni bir çağın içerisinde olduğumuzdan hiç bahsetmediler.

Bilgisayarların kişisel alanda kullanımının yaygınlaşması ile adını daha resmiyete kavuşturmadığımız teknoloji çağında yazılım dilleri dünyanın konuştuğu ortak diller konusunda hızlı bir yükseliş kaydediyor.

Teknoloji çağında ürettiğimiz her elektronik ürünün bir yazılım üzerine temellendirildiğini düşünürsek bu çok da haksız bir yaklaşım olmaz. Bugün dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin uzman olduğunuz ya da bilginizin olduğu yazılım dili üzerine çalışmalar yürütebilir ve çalışmalarınıza ortak olabilecek ya da çalışacak birilerini bulabilirsiniz.

Gelişmiş ülkelerin neredeyse tamamında gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda okula yeni başlayan çocuklara matematik, tarih, dil dersleri verildiği gibi kodlama dersleri de verilmeye çoktan başlanıldı.

Okullarda yetişen bu yeni nesil iş dünyasına atılacakları zaman geldiğinde dünyanın ortak dili İngilizce değil artık yazılım dilleri olacak.

Yazılım Dilleri

Yazılım dilleri kullanım alanlarına ve hitap ettiği kitleye göre farklılıklar göstermektedir. Örneğin mobil uygulama hazırlamak istiyorsanız başta Java olmak üzere farklı yazılım dillerini öğrenmeniz gerekmektedir.

Eğer makineler ve elektronik ürünler üzerine bir geliştirme yapacaksanız c++, java, python gibi dilleri öğrenmeniz gerekmektedir. İnternet dünyasının halen büyük bir çoğunluğuna sahip olan web dünyası için ise PHP, Javascript, Python, ASP.NET gibi çeşitli yazılım dillerini öğrenmelisiniz.

Yazılım Programları

Gördüğünüz gibi teknolojinin içerisinde yer alan her kısım için çeşitli yazılım dilleri kullanılmakta ve bu yazılım dillerini yazılım programları sayesinde geliştirebilmekteyiz.

Ayrıca geliştirme ortamından yeni yazılım programları da üreterek sonsuz bir üretim döngüsü içerisinde yer almamız gelecek yüz yılımızın çok daha hızlı ve hareketli geçeceğinin habercisi olarak önümüzde gün gibi durmaktadır.

Çağın gerisinde kalanlar her zaman kaybolmaya yüz tutmuştur. Bu hem bireysel hem de toplumsal bir olgu konusudur. Dünya yeni bir ortak dil üzerine yani yazılım dillerine yoğunlaşırken sizin de hem akademik çalışmalarınızda hem iş dünyası hayatınız da hem de insanlığın üretim inşaatına katkıda bulunmanız için en az bir yazılım dili öğrenmeniz gerekmektedir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu