Dünyadaki En Yeni Teknolojik Gelişmeler

 Dünyadaki En Yeni Teknolojik Gelişmeler

Dünyada her geçen gün yeni gelişmeler meydana geliyor. Bilim, tıp ve teknoloji olağan dışı bir hız ile ilerleme kaydediyor.

Özellikle teknolojide yaşanan gelişmeler insanlık adına son derece önemli sonuçlar doğuruyor. Teknolojik gelişmeler arasında 3D yazıcı en popüler olan gelişmeler arasında yer alır. Local Motor şirketi tarafından yerine getirilen 3D yazıcı baskı sayesinde teknolojide gelinen son nokta göz önüne serilmiş olur.

3D yazıcı teknolojisi içerisinde farklı malzemeler ve yöntemler kullanılır. Bu gelişme endüstri alanına hitap eden bir nokta olacak gibi duruyor. Bu teknolojik gelişme ile kafatası gibi ameliyat hastalarında da kullanılmaya başlandı. Hatta yeni teknoloji sayesinde pizza bile yapacak duruma gelir.

İnsansız Olarak Kullanılan Hava Araçları

İnsansız olarak kullanılan hava araçları hem bilim kurgu filmlerinde çekim yapmak için hem de farklı alanlarda görüntü almak için kullanılan bir sistemdir.

İlk zamanlarında maliyetleri yüksek olan ve kullanımının oldukça zor olduğu düşünülen araçlar olsa da günümüzde farklı alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Askeri açıdan kullanılan bu araçlarda hafiflik bulunur.

Aynı zaman da ucuzluk ve taşınabilirlik özelliği de olan kişisel kullanım için sunulmuş olan araçlardır. İnsansız olarak kullanılan hava araçları düşük fiyatlara bulunan ve kolay kullanılabilen ürünler olur. Bu araçlar ile bazı firmalar taşıma işlemi yapmak yapılması için deneniyor.

Hollanda da kalp krizi geçiren hastalar için acil müdahale sisteminde kullanmak için de hazırlıklar sürüyor.

İnsan Robot Üretimi

Japonlar, robot teknolojisinde ileriye giderek gerçek insana benzeyen robotlar ortaya çıkarmaya başladılar. Robot hem ellerini hem de kollarını rahat bir şekilde kullanabilir. Aynı zaman da işaret dilini de kullanabilen bir robottur.

Robotun geliştirilmesi için sağlık alanında insanlara yardımcı olması için çalışmalar yapılıyor. Aynı zaman da mimikleri bulunan ve geliştirilebilecek olan bir yapıya sahip bir robot türüdür.

Arabalar Uçuyor

Viyana da yapılmakta olan öncüler festivalinde farklı bir araç tasarımı yapıldı. Araç diğer normal araçlar gibi şehir içerisinde bulunan trafikte hareket etme özelliğine sahiptir. Bu araç aynı zaman da uçma özelliğine de sahiptir. Hava da iki yüz kilometre hız yapabilir. Aynı zaman da bu arabanın dört saat boyunca uçma özelliği de bulunur.

Araç normal trafikte ise yüz altmış kilometre hıza ulaşır. Bu araç geleceğin arabası olarak adlandırılan bir araç olur. Dolu bir depoya sahip olduğu zamanlar da sekiz yüz yetmiş beş kilometre hızla gidebilen bir özelliğe sahiptir. Araba yapılan bütün sürüş testlerinden başarı ile geçmiştir.

Bir mühendis tarafından tasarlanmış olan bu araç araba anlayışının değiştirilmesi için aday olan araçlar arasında yer alır.

Bu araba teknolojik gelişmelerin arasında önemli bir yere sahip olan araçlardan biridir.

Kendi Bağlanan Ayakkabı

Kendi bağlanan ayakkabı filmlerde görülen bir gelişmeydi ancak şu anda gerçek yaşamda da kullanılmak üzere geliştirilmeye çalışılıyor. Bu gelişme spor ürünleri firması tarafından yapılan bir ayakkabıdır.

Kendisi bağlanan ayakkabı içerisinde bağcıkların sıkışmasına yardımcı olan bir mekanizması bulunur. Ayakkabı içerisinde herhangi bir mekanik parça yer almaz.

Ayakkabının giyilmesi ve topuk kısmına basılması durumunda ipler sıkışarak ayakkabının tam olarak ayağa oturması sağlanır. Ayakkabı fiber malzemeden üretilmiş olan bir ayakkabıdır.

Ayakkabı da yer alan bağcıklar tabana bağlanmış durumda yer alır. Ayakkabının her giyilmesinde ipler kasılır ve gevşer bu sayede rahat bir kullanım imkânı sağlar.

Yapılan testler sonucunda otomatik bağlama oldukça fazla olarak gerçekleştirilir. Tüm bu gelişmeleri ve teknoloji haberlerini yakından takip etmek isterseniz teknoloji haberleri üzerine olan web sitemize girebilir ve her bilgiyi kaynağından alabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu