BRİTİSH SHORTHAİR KEDİ FİYATLARI GÜNCEL

 BRİTİSH SHORTHAİR KEDİ FİYATLARI GÜNCEL

Satılık British Shorthair bir kedi sahiplenmek istediğinizde fiyatlarını ve ne kadar ödemeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Böylece kedinizin sağlık durumu, görünümü ve kişisel özellikleri ile fiyatının uyumlu olduğunu anlamanız mümkündür. Türkiye’de British Shorthair ırkı kediler ile Scottish Fold kedilerinin fiyatları aşağı yukarı benzerlik göstermektedir.

Renklerine Göre British Shorthair Kedi Fiyatları

British Shorthair ırkı kediler farklı renk kombinasyonlarına sahiptir. Bu nedenle renklerine göre fiyat aralıkları da değişmektedir. İthal British Shorthair fiyat bakımından dolar bazında fiyatlandırıldığı için zaman içerisinde fiyat değişimleri yaşanabilir. Bu nedenle kedinizin fiyatlarını dolar üzerinden öğrenmeniz daha faydalı olacaktır.

  • Düz gri, dumanlı gri ve mavi renkli British Shorthair kediler için ortalama fiyat 370 $- 800$ arasında değişmektedir.
  • En çok tercih edilen blue point, beyaz, mavi gözlü; patilerinde, kuyruğunda ve burnunda gri lekeler bulunan British Shorthair kedilerin fiyatları 65$ ile 185$ arasında değişebilir.
  • Golden ve silver gibi özel renkli British Shorthair ırkı kedilerin fiyatları 1.850 dolardan başlamaktadır. Şeceresi bulunan, ailesinde ki şampiyonluklar olan ve bulunduğu ülkeye göre fiyatları 4.800 $’a kadar çıkabilir.

 

British Shorthair Irkı Kedilerin Fiyat Farklılıkları

British Shorthair yavru ve yetişkin kedi fiyatları farklılıklar gösterebilir. Bunun nedeni ise kedinin yaşı ile anatomik görünüşü arasında farklılıklar yaşanabilmesidir. British Shorthair yaş aldıkça görünüşleri de kalıcı olarak netleşmektedir.

British Shorthair ırkı kedilerin düzenli veterinerlik hizmetleri, ebeveyn ırk kalitesi bakım şartları da fiyat farklılıklarına neden olmaktadır. Kedinizin kulak yapısı, göz rengi, kürk kalitesi, rengi, kuyruk anatomisi, kafa şekli ve vücut tipi farklı miktarda fiyatlar ödemenize neden olabilmektedir.

Uygun Fiyatlı British Shorthair Kedilerde Karşılaşabileceğiniz Problemler

Daha uygun fiyat ödeyerek bir British Shorthair yavru kediyi sahiplenmeniz mümkündür. Fakat fiyatı diğerlerine kıyasla daha düşük olan kedilerin sahip olduğu belli başlar problemler bulunabilir. Bu nedenle dikkatli olmanızda fayda vardır.

  • Irk ila alakalı karışımlar yaşanmış olabilir. Bu nedenle kedinizin safkan olup olmadığı şüpheye düşebilir.
  • Kırma British Shorthair yavru kedilerde eğitim sorunlarını yaşanabilmektedir. Bu nedenle kedilerin saldırganlığı ve eve adaptasyon aşamalarında problemler yaşanabilir.
  • Kediniz alerjik reaksiyonlar yaşama eğiliminde olabilir. Genel sağlık durumunu olumsuz yönde etkileyecek çeşitli sorunları bulunabilir. Bu gibi durumlar zaman geçtikçe ciddi problemler yaşamanıza neden olacaktır.
  • British Shorthair ırkı kedinizi görmeden ve kontrol ettirmeden almamalısınız. Kedinizi muayene ettirmeden ücretini ödemeniz gibi durumlarda dolandırılmanız mümkündür. Kedinizin safkan olduğundan ve sağlıklı olduğundan emin olduktan sonra ücretini ödemeniz daha iyi olacaktır.
  • British Shorthair kediniz viral hastalıklardan mustarip olabilir. Bu nedenle yoğun bakım tedavisi görebilir ve hatta ölümle sonuçlanacak ciddi rahatsızlıkları meydana gelebilir.

British Shorthair Kökenleri 

British Shorthair ırkı kedilerin kökenleri Büyük Brintaya’ya dayanmaktadır. Ortalama 1800 yıl öncesinde, Mısır işkal altındayken Romalı askerler tarafından Roma’ya görülmüştür. Böylece evcilleştirilmesi sağlanmıştır. Ardından göçmenler tarafından İngiltere’ye götürüldükleri bilinmektedir.

Bu nedenle British Shorthair kedi sahiplenme adını alan bu kediler, 19.yy’da ise Harrion Weir tarafından kedi yarışmalarına katılmıştır. Bu sayede tüm dünyaya tanıtılmışlar ve kaybolmayan popülaritelerini kazanmışlardır. Tanınan en eski kedi ırkı olma özellikleri onları diğer kedilerden ayıran bir başka özellikleridir. Yüzyıllar içerisinde izole edilen torunları ise koşullara daha iyi ayak uydurabilmek adına kısa fakat kalın bir post ve büyük, sağlam kediler haline geldiler.

1914-1918 yıllarında ise İran Kedisi ile çiftleştirilerek uzun tüyleri olan British Longhair isimli versiyonlarını meydana gelmiştir. 20.yy’da ise İran Kedisi keşfedilmiş ve popülaritesinin azaldığı düşünülmüştür. Fakat günümüzde hala çok aranan ve tercih edilen bir kedi ırkı olma özelliklerini korumaktadırlar.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu