Scottish Fold Özellikleri ve Bakımı

 Scottish Fold Özellikleri ve Bakımı

Scottish Fold kedileri, büyük kulaklı, kıvırcık ve parlak gözleri ile eşsiz bir görünüme sahiptir. Dünyanın en popüler kedi ırklarından biri olduğu için Scottish Fold fiyat aralığı da yüksektir.

Tüm dünyada hızlı şekilde yayılan Scottish Fold kedileri, tatlı ve sevimli görünüşleri ile kendine hayran bırakmaktadır. Scottish Fold fiyat aralığının yüksekliği özel bir ırk olmasının yanı sıra benzersiz dış görünümleri ile ilgilidir. Scottish Fold kedileri Exotic Shorthair, Birman, İran ve American Shorthair kedilerinin çiftleştirilmesi ile gen havuzu genişlemiştir.

İlk Scottish Fold kedisinin adı ise Susie’dir. Scottish Fold kedileri ideal birer ev kedisidir. Diğer kedilerden ayrılan özellikleri parlak gözleri ve kıvrılmış kulaklarıdır.

Scottish Fold Fiziksel Özellikleri

Scottish Fold kedileri, doğal mutasyon ile meydana gelmiştir. Onları diğer kedilerden ayıran en önemli özelliği ise kıvrık duran kulaklarıdır. Bu özellik Scottish Fold kedilerine sevimlilik katar.

Scottish Fold fiyat  aralığının bir nedeni de kıvrık kulakları ve ilgi çekici yuvarlak kafa yapısıdır. Scottish Fold kedileri diğer kedilerden ayıran bir özellikte geniş ve yuvarlak gözlerinin olmasıdır. Kısa ya da uzun tüy yapısında olabilirler.

Bazı Scottish Fold kedilerinin kulakları dik olabilir. Scottish Fold kedilerinin tüy rengine göre göz rengi şekillenir. Gözleri her zaman tatlı ve şaşkın görünmektedir. Tüyleri her zaman ipeksi, yumuşak ve peluş görünümlüdür. Scottish kedileri farklı desen ve renklerde görülebilir. Scottish Fold kedileri her haliyle adeta bir sevimlilik abidesidir.

Scottish Fold Karakter Özellikleri

Scottish Fold kedileri diğer kedi ırkları gibi rutin hayatı severler. Özellikle aynı saatte uyumak, beslenmek ve oyun oynamak onun için önemlidir. Saflıkları ve uysal halleri ile bilinirler. Sahiplerinin peşine takılmayı ve nereye giderse gitsin peşinden gitmeyi severler.

Bu nedenle gün içerisinde sizi odadan odaya takip etmesine alışmalısınız. Zeki ve akıllı yapısı sayesinde yeni şeyler öğrenmeye yatkındır. Vereceğiniz eğitimleri kısa sürede kavrar ve uygular. Scottish Fold kedilerinin en iyi yaptıkları şeylerden biri de arka bacaklarına oturarak uzun süre etrafı izlemesidir.

Sevimli hareketler sergilemekten asla vazgeçmez. Diğer kedi ırkları gibi akan suyu severler ve musluk başından ayrılmazlar. Naif kişilikleri ile bir bebeği andırırlar. Scottish Fold kedileri yalnız kalmaktan hoşlanmaz.

Scottish Fold Bakımı

Scottish Fold kedilerinin uzun bir ömür sürmesi için titizlikle uygulanan bir bakıma ihtiyaçları vardır. Her zaman en kaliteli mama ile beslenmesi önerilir. Onun için uygun çevre koşulları sağlanmalıdır. Ölü tüylerinden kurtulması için haftada en az birkaç defa taranması önerilir.

Aksi halde tüylerini yutması midesine rahatsızlık verebilir. Scottish Fold kedileri sakin yapıları sayesinde banyo yapmaya uygun kedilerdir. Ara sıra banyo yapmaları rahatlamalarına yardımcı olur. Scottish Fold kedileri diş hastalıklarına yatkın olduğu için düzenli olarak dişlerinin fırçalanması önemlidir.

Böylece enfeksiyonlara karşı korunabilirler. Günde bir defa dişlerinin fırçalanması yeterli olur. Aynı zamanda kulaklarının yumuşak ve nemli bir bezle temizlenmesi kulak enfeksiyonlarına yakalanmalarını önler. Haftada bir defa kulak temizliği yaparak kedinizin oluşabilecek kulak rahatsızlıklarını önleyebilirsiniz.

Scottish Fold Çocuklar ve Evcil Hayvanlar ile İletişimi

Scottish Fold kedileri doğaları gereği nazik ve sakin tavırlar içindedir. Genellikle miskinlikleri ile bilinse de etkileşimli oyunlarda başarılı olduğunu söylemek gerekir. Bir kağıt parçasının ya da düğmenin peşine takılıp saatler boyu yuvarlanabilir.

Zararsız kişiliğe sahip Scottish Fold kedileri, çocuklar ile gayet iyi anlaşır. Küçük çocukların kedilere olan merakı bile Scottish Fold kedilerini rahatsız etmez. Bu nedenle çocuklu aileler için Scottish Fold en ideal kedi ırklarından biridir. Tamamen evcil bir yapıya sahiptir.

Evdeki diğer evcil hayvanlarla da arası iyidir. Onları uzun süre uzanarak izleyebilirler. Yine de Scottish Fold savunmasız bir karaktere sahip olduğu için diğer hayvanlar ile yalnız kalmaması gerekir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu