Cins Kedi Mi Almalıyım Yoksa Sokak Kedisi Mi?

 Cins Kedi Mi Almalıyım Yoksa Sokak Kedisi Mi?

Kedi sahiplenmek isteyen pek çok kişinin merak ettiği soruların başında satılık kedi ilanları arasından cins mi yoksa sokak kedisi mi sahiplenmesi gerektiğidir.

Bu sorunun cevabı sizin kedinizden beklentilerinize göre değişim gösterecektir. Bu konuda kafanız karışıksa sizinle nasıl seçim yapacağınız konusunu tartışalım.

Size verdiğimiz öneriler ile kafanızın karışıklığı gidecek ve satılık kedi ilanları arasından kolaylıkla istediğiniz kediyi seçerek sahiplenebileceksiniz.

Kedinin Cinsinin Sahiplenmede Önemi

Dilerseniz kedinin cinsinin sahiplenirken neden önemli olduğu konusunda cins ve sokak kedileri bakımından karşılaştırmalı olarak değinelim:

  • Neden Cins Kedi Sahiplenilir?

Pek çok kişi kedisini sahiplenmeden önce kafasında kedisinin nasıl olacağı ile ilgili bir görsel vardır.

Bu görsel sıklıkla safkan ve melez cins kedilere tekabül etmektedir. Bu nedenle cins kedi seçimi sıklıkla hem görünüm hem de o ırka has zeka, karakteristik özelliklerle gerçekleştirilmektedir.

Örneğin, sessiz, sakin ve kendi başına vakit geçirebilecek, gri, tüy dökmeyen bir kedi isteyen pek çok kişi British Shorthair cinsi kedi sahiplenmektedir.

  • Neden Sokak Kedisi Sahiplenilir?

Sokak kedisi sahiplenen kişilerin genel olarak kafasında kedinin görselliğiyle ilgili bir yargı yoktur.

Özellikle hayvan severler sıklıkla sokağa mahkum olan hayvanları sahiplenerek onları sokaktan kurtarmaktadır. Ancak bu cins kedi sahiplenmenin yanlış olduğu manasına da gelmemektedir.

Kedinizi severek ve onu beğenerek sahiplenmeniz kedinizle geçireceğiniz yılları düşündüğünüzde en tabi hakkınızdır. Bu kapsamda sokak kedisi seçimi sokaktan canları kurtarmak ve onlara sıcak bir yuva sunmak bakımından elverişli bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kedi Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Bu soruların ardından gelin birlikte kedi seçimini kolaylıkla yapabilmenizi sağlayacak soruların yanıtlarını sizlerle paylaşalım:

  1. Kedinizin Cins Olmasını İstiyor Musunuz?

Bu soruya dış etkenlerden uzak bir şekilde yanıt verin. Eğer cevabınız evetse bu durumda cins kedi sahiplenme seçeneği sizin için daha doğru bir seçenek olacaktır.

Hele ki hem görünüm hem de karakteristik özellikler bakımından çok beğendiğiniz ve yürekten sahiplenmek istediğiniz bir kedi ırkı varsa kendinizi sokaktan kedi sahiplenmek için zorlamanız mantıksız bir seçim olacak ve sizi mutlu etmeyecektir.

  1. Kedinizden Beklentileriniz Neler?

İkinci olarak kedinizden neler beklediğinizi masaya yatırın. Kedinizin sakin, uslu ve akıllı olmasını mı istiyorsunuz? Yoksa daha oyuncu, enerjik olmasını mı istiyorsunuz?

Bu soruya yanıt vererek hangi cins kedileri sahiplenebileceğinizi araştırın. Kedilerin ırkları çoğunlukla karakterine doğrudan etki ettiğinden cins kedi ırkları arasından hem görünüm hem de mizaç bakımından beklentilerinizi karşılayan bir kedi sahiplenmeniz çok önemlidir.

  1. Kedinin Bakım İhtiyacını Gözden Geçirmeye Ne Dersiniz?

Sıklıkla safkan kediler bazı hastalıklara daha meyilli olmaktadır. Bu nedenle eğer safkan cins bir kedi sahiplenmek istiyorsanız kediyi iyice araştırarak yakalanma riski yüksek olan hastalıkları ve ihtiyaç duyduğu özel bakımları öğrenmenizde fayda vardır.

Örneğin Siyam kediler böbrek hastalıklarına daha yatkın olduklarından kedinizi bol su içmeye teşvik edebilir, kimyasal maddelerle evinizi temizlememeye özen gösterebilirsiniz.

Bu konuda bilgi sahibi olmanız kedinizin bakımı konusunda ne derecede sorumluluk alabileceğinizi tartmanızı sağlayacak ve kedi seçimi nasıl yapılır sorusuna da kolaylıkla yanıt verebilmenizi sağlayacaktır.

  1. Ev Koşullarını Gözden Geçirin

Size önerebileceğimiz son seçim kriterleri de evinizin koşullarını gözden geçirmenizdir.

Örneğin eğer çocuklarınız ya da başka evcil hayvanlarınız varsa onlarla iyi geçinebilecek ve ne onları ne de kendisini stres etmeyecek bir kedi tercih etme yoluna başvurmanız hem sizin hem de kedinizin yaşam kalitesini yükseltecektir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu