Cins kedi sahiplenmek için bir sürü cins kedi ilanları incelediniz; ancak kedinizi nasıl seçeceğinize ya da sahiplenirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız size yol gösterecek bir yazı hazırladık.
Yazımızdan cins kedi ilanları arasından doğru ilanı bulmak için yapmanız gerekenler ve kedinizi sahiplenirken dikkat etmeniz gereken hususlar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hangi Cins Kediyi Seçmeliyim?
Hangi cins kediyi seçeceğiniz aslında sizin beğendiğiniz kedi ırkına ve kedi ırklarının bakım koşullarından hangilerini karşılayabileceğinize göre değişim gösterecektir.
Örneğin Scottish Fold kulakları kıvrık olduğundan kulak temizliği, besin takviyesi isteyen ve böbrek rahatsızlığı ihtimaline karşı tetikte olunması gereken bir ırktır. Öte yandan çok tatlı bir görünüme sahiptir ve çok uyumlu, akıllı bir kedidir.
Eğer Scottish Fold ırkı bir kedi alacaksanız cins kedi bakımı konusunda nelere ihtiyaç duyduğunu bilerek kedi sahiplenmenizde fayda vardır.
Cins Kedi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Eğer hangi cins kediyi alacağınıza karar verdiyseniz sırada kediyi sahiplenme süreci vardır.
Bu süreçte akıllı ve doğru tercih yapmanız kedi sahiplenme sürecini başarıyla tamamlamanızı sağlayacaktır; öte yandan eğer dikkatsiz davranırsanız bilgisizliğinizden yararlanan cins kedi yetiştiricileri yavru kedi ile çok büyük sorunlar yaşamanıza neden olabilir.
Şimdi gelin, birlikte cins kedi sahiplenirken dikkat edeceğiniz konuları ele alalım:
- Kedi Yetiştiriciyle İletişime Geçin
Kedi sahiplenirken kedinin görünümünü ve özelliklerini ilandan beğenseniz de yetiştirici ya da sahibi ile iletişime geçmenizi öneririz.
Bir kediyi tanımanın en iyi yolu onunla ilgilenen kişiye sormak olacağından kediyle ilgili merak ettiğiniz konuları yetiştiriciye sorun.
- Kediyi Mutlaka Görün
Kediyi görmeden kesinlikle sahiplenmeyin. İlan fotoğrafları yanıltıcı olabileceği gibi kediyle bağ kuramayabilir ve kediyi sahiplenmekten vazgeçebilirsiniz.
Bu nedenle cins kedi ilanları inceledikten sonra mutlaka ilan sahibi ile görüşerek bir buluşma yeri ve saati ayarlayın.
- Kedinin Sağlıklı Olduğundan Emin Olun
Kediyi görmeye gittiğinizde kedinin sağlıklı olup olmadığını inceleyin. Kedinin sağlıklı olup olmadığı ile ilgili olarak en çok ipucu veren konular kedinin gözleri, tüyleri ve davranışlarıdır.
Sahiplenmeyi düşündüğünüz kedinin parlak gözleri ve tüyleri olması genelde bir sağlık sorunu yaşamadığına yorulmaktadır.
- Kediyi Veterinere Götürün
Kedinin sağlık sorununun olup olmadığını kesin olarak öğrenmek için kediyi veterinere götürmenizi de öneririz. Böylelikle kedinin ciddi bir sağlık sorunu olup olmadığı, paraziti olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
- Evinizi Hazırlayın
Eğer cins kedi türleri arasından kedi sahipleneceğiniz kesinleştiyse kedinizi eve getirmeden önce evinizi ayarlamanız gerekecektir.
Örneğin çok kısa burun kanalları olan Scottish Fold ırkı bir kediyi sahiplenmeyi düşünüyorsanız evinizi temizlemeniz, ona uygun çok tozlanma yapmayacak bir kedi kumu seçmeniz ve çevreyi ayarlamanız çok önemlidir.
- İlk Gün Kedinize Esneklik Tanıyın
Kedinizi eve getirdikten sonra yeni mekanına alışması için ona zaman tanıyın. Onunla yumuşak bir ses tonunda konuşun, yeme kabını, su kabını ve kum kabını görebileceği bir yere koyun.
Kediniz panik duygusunu atlattıktan sonra saklandığı yerden çıkacak ve evi tanımaya başlayacaktır.
Kedinizi zorlamadan rahat bırakmanız kedinizin sizinle daha rahat bir sevgi ve güven bağı kurmasını sağlayacağından kedinizi zorlamamanız ve ona saygı duymanız çok önemlidir.
Eğer cins kedi sahiplenmek istiyorum diyorsanız kedinizi sahiplenirken nelere dikkat etmeniz gerektiğiyle ilgili ihtiyacınız olan bilgileri sizlerle paylaştık.
Bu bilgiler ışığında kedinizi başarılı bir şekilde seçebilir ve sahiplenme sürecini lehinize sonlandırarak uzun yıllar boyunca hayatınızı ve kalbinizi paylaşacağınız minik dostunuza kavuşabilirsiniz.
650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL
Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz
Bir hata oluştu