İnternetten uçak bileti alırken nelere dikkat edilmelidir?

 İnternetten uçak bileti alırken nelere dikkat edilmelidir?

Teknolojide son 10 yılda baş döndürücü gelişmeler meydana geldi. Bu gelişmelerin baş döndürücü bir hızla meydana gelmesine rağmen ilginç bir şekilde bu gelişmelere kolayca ayak uydurduk. Artık hepimizin ceplerinde bir bilgisayarda yapabileceğimiz bütün işlemleri kolayca halledebileceğimiz bilgisayarlar yer alıyor. Evet mobil telefonlarımızdan bahsediyorum.

Burada anlatmaya çalıştığım nokta şu. Bugün hangimiz fatura yatırmak için bir fatura ödeme merkezine gidiyoruz. Hatta bugün son zamanlarda çıkan uygulamalarla telefonlarımızı kullandığımız alanlar içerisine market alışverişi dahi girmiş durumda.

Şüphesiz cep telefonlarımız ve interneti kullanarak en sık yaptığımız alışverişlerden biri de seyahat alanında yapılan alışverişlerdir. Seyahat alanında yapılan bilet alma işlemleri de en çok uçak seyahatleri için yapılmaktadır.

Uçak biletleri satın alma işlemlerini internet üzerinden yapmak diğer pek çok işlemde olduğu gibi hem kullanıcıya hem de bileti satın alacak kişiye pek çok fayda sağlamaktadır. Uçak biletini internet üzerinden satın alacak kişi bu işlem için evinden bile çıkmaya gerek görmemektedir. Bunun yanı sıra uçak biletini internet üzerinden satmak bu işlemi gerçekleştiren firmayı da ek maliyetlerden kurtarmaktadır.

Ancak şunu da akıldan çıkarmamak gerekir ki internet üzerinden uçak bileti satın alma işlemlerinde işlem gerçekleştirildikten sonra yapılan bir hatayı geri döndürmek oldukça yorucudur. Bu nedenle internet üzerinden uçak bileti satın alırken bazı noktalara ekstra hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir.

İnternetten uçak bileti almak güvenli mi?

İnternetten alışveriş yaparken eskiye nazaran az olsa da hala aklımıza bu işlemin güvenli olup olmadığı gelmektedir. Öncelikle satın alacağımız uçak biletini güvenli bir şekilde alıp almadığımızdan emin olmalıyız.

  • 3D Secure kullanan siteleri tercih etmeliyiz. Bu sistem ile satış yapan sitelerin bu sistemi kullanabilmeleri için birtakım gereklilikleri sağlaması gerekmektedir. Dolayısıyla 3D Secure sistemi ile alışveriş yapılan sitelerde bir güvenlik açığının meydana gelmesi mümkün değildir. 3D Secure dünyanın en büyük ödeme sistemleri olan Visa ve Mastercard tarafından da kullanılan ve tavsiye edilen bir ödeme yöntemidir.
  • Kullandığınız sitede yaptığınız işlem sonrasında bankanızda kayıtlı olan cep telefonunuza mutlaka bir şifre gelmelidir. Bu şifreyi alamadığınız sitelerde bir güvenlik açığı söz konusu olabilir. Dolayısıyla uçak biletinizi alırken yaptığınız ödemelerde mutlaka ve mutlaka cep telefonunuza şifre gelen siteleri tercih etmelisiniz.

Satın aldığınız biletin klasmanına dikkat edin.

Havayolu taşımacılık firmaları bir uçak içerisindeki biletleri belli sınıflara göre satmaktadır. Ülkemizdeki uygulama çoğunlukla yurtiçi uçuşlarda uçağın büyük bir bölümünün ekonomi sınıfı olmasıdır. Ancak yine de bazı uçuşlarda farklı sınıflar bulunmaktadır. Sınıf ayrımının en çok karşılaşıldığı uçuşlar ise yurtdışı uçuşlarıdır.

Dolayısıyla satın aldığınız uçak biletinin sınıfına mutlaka dikkat etmelisiniz. Bu noktada şunu da belirtmek gerekir. Eğer ucuza uçak bileti satın aldıysanız bu uçak biletinin ekonomi sınıfı bir uçak bileti olduğunu bilmelisiniz. Ekonomi sınıfı biletlerin ise iadesi ve değiştirilmesi mümkün değildir.

Ucuz uçak bileti almak için çok erken veya çok geç davranın.

Evet yanlış duymadınız. Eğer uçak biletinizi olduğundan daha ucuz fiyata almak istiyorsanız çok geç de davranabilirsiniz.

Erken uçak bileti almanın ucuz uçak bileti anlamına geldiğini pek çoğumuz biliriz. Ancak bazı zamanlarda çok geç satılan uçak biletleri de uçuşta boş koltuk kalmaması amacıyla oldukça ucuz fiyatlarla satılabilmektedir. Tabi ki bu durum risklidir. Ancak esnek seyahat programına sahipseniz biletinizi son dakika alma yöntemini uygulayabilir ve oldukça ucuz fiyatlara bilet satın alabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu