yavru kedi sahiplenme

Ekran Kartı Paylaşımlı veya Paylaşımsız Olduğunu Nasıl Anlarım..?

 Ekran Kartı  Paylaşımlı veya Paylaşımsız Olduğunu Nasıl Anlarım..?

Bilgisayarımızda Ekran Kartının dahili veya Harici olduğu her zaman akılları kurcalamıştır ? Bilgisayar almaya gittiğinizde Stand önünde Paylaşımlı  Ekran Kartı  veya Paylaşımsız  Ekran kartı olduğunu görmüşünüzdür ama nedir bu ne işe yarar ?

İlk önce Ekran Kartının ne işe yaradığı hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum ; Ekran Kartı İşlemci Tarafından işlem gören bilgileri işleyerek bu işlemleri Monitör ( Ekrana ) iletmek için kullanılan bir Bilgisayar Donanım parçasıdır. Bilgisayarın Performansını etkileyen bu donanım birimi dahili bir parçadır.

Bilgisayarın performansını etkileyen bu donanım biriminde dahili veya harici olması da bilgisayarımızın performansını da etkiliyor bunu nasıl etkiliyor birde kısa bundan bahsetmek istiyorum. Şöyle örneklemek gerekirse Ekran Kartınızın 1 Gb boyutunda olsun sizin ekran kartınız paylaşımlı  ise 1 gb işlem hacminden fazlasını bilgisayarın Ram’in den kullanacağı için diğer çalışan uygulamaları etkileyeceği için yavaşlamasına sebep olacaktır.

Ekran Kartınız paylaşımsız ise ve Boyutu 1 gb ise sadece 1 gb lik belleğini kullanacaktır yani bilgisayarın kendi ramini kullanmayacağı için bilgisayarın hızını etkilemeyecek sadece Ekran kartı kendi Ram kullanacağı için onunla sınırlı kalacaktır.

Kısaca Paylaşımlı ve Paylaşımsız Ekran kartından bahsettik den sonra şimdi geldi bilgisayarınızın paylaşımlı veya Paylaşımsız  olduğunu nasıl Anlayacağız. ?

Bunun için ilk önce Ekran Kartının Markasını ve Modeli Anlamak Gerekir. Peki Ekran Kartının Marka ve Modelini Nasıl Öğrenirim ? bunun daha önceden hazırladığım konuyu buradan okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

paylaşımsız paylaşımlı ekran kartı

 

Daha Sonra Markasını Öğrendiğimiz Ekran Kartının ( Graphic Card ) Modelini Google arama çubuğuna yazarak Benim ekran kartımdan örnek vererek arama yapıyım.

ekran kartı - graphic card

Çıkan size en yakın sonuçları inceleyerek Ekran kartının paylaşımlı veya paylaşımsız olduğunu öğrenebiliyorsunuz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın