Yavru Maltese Terrier Maması Nasıl Olmalı?

 Yavru Maltese Terrier Maması Nasıl Olmalı?

Eski dönemlerden itibaren varlığı bilinen Maltese Terrier cinsi köpekler, insanlar ile yaşayabilen karakter özelliklerine sahiptir. Yavru Maltese Terrier da bu sebep ile sık sık merak edilmektedir. Sahiplenmek isteyen kişiler Maltese Terrier’i özelliklerinden dolayı istemektedir. Sosyal özellikleri gelişmiş olan bu köpek cinsi en popüler köpek cinsleri arasındadır.

Yavru Maltese Terrier nedir diye merak edenler köpekleri sahiplenmek istediklerinde ev düzenlerinden, yaşam stillerine kadar birçok konuyu düşünmelidir. Maltese Terrier özellikleri sebebi ile hem küçük evlerde yaşayabilmekte hem de bakımı düzenli olduğunda kimseyi zorlamamaktadır.

Yavru Maltese Terrier araştırmaları da bu köpeklerin samimi, duygusal, enerjik ve sevecen yapıları sebebi ile çok fazla yapılmaktadır.

Yavru Maltese Terrier Maması Nasıl Olmalı?

Yavru Maltese Terrier için en uygun mama, onun hassasiyetlerine uygun olan mama seçenekleridir. Maltese Terrier’in yaşına ve özelliklerine göre en uygun mamalar tercih edilmelidir. Özellikle kuru mama ile beslenmesi tavsiye edilen Maltese Terrier cinsi köpeklerin sindirim özelliklerinin son derece hassas olduğu unutulmamalıdır.

Hassas özellikler taşımaları sebebi ile yavru Maltese Terrier için seçilen tüm mamalara dikkat etmek gerekir. Protein dengesi sağlanmalı ve prebiyotik ihtiyacı giderilmelidir. Sindiremeyecekleri yetişkin mamaları yavru Maltese Terrier’e verilmemelidir.

Yavru Maltese Terrier Ev Yemeği Yer mi?

Maltese gibi küçük ırk köpek ev yemeği yiyebilir. Ancak köpeğinizin sağlığı açısında dikkat etmeniz gereken bir durumdur. Çünkü köpeklerin beslenmesi insanlardan farklıdır. Bazı ev yemekleri köpekler için tehlikelidir. Köpeklerin evde yiyebileceği bazı yiyecekler:

-Yağsız tuzsuz suda haşlanmış tavuk ya da hindi. Baharat olmayacak. Yavru maltese köpeğiniz için kemikli olmamasına dikkat etmelisiniz. Kemikler, yavruların boğazına takılarak boğulmalarına, yaralanmalarına sebebiyet verir.

-Haşlanmış havuç, kabak, brokoli gibi sebzeler.

– Ölçülü şekilde pirinç ve yulaf lapası.

– Az yağlı yoğurt.

Köpeğinizin protein, karbonhidrat ve yağ dengesi çok önemlidir. Köpek mamasını yemeye devam etmesi gerekiyor. Arada ev yemeği vermek isterseniz yukarıda saydığımız besinleri tercih edebilirsiniz. Bunlardan önce yavru köpeğinize eve yemeği verirken veteriner hekime danışmanız çok önemlidir.

Yavru Maltese Terrier Nasıl Sosyalleştirilir?

Bu köpek cinsi özellikle 8 haftalık olduktan sonra sosyal eleştirilmeye başlanmalıdır. 8 ila 16 haftalık dönemler arasında sosyalleşmeye başlaması karakterinin oturmasına da yardımcı olur.

Hem dışarıda vakit geçirmek ona iyi gelecektir hem de sosyalleştiği için kendisini doğadan ayırmayacaktır. Erken yaşta sosyalleşme şen bu köpek cinsi ileriki yaşlarda kıskançlık ve bunlara benzer negatif duyguları daha az hissetmektedir.

Dolayısı ile paylaşıma açabilmesi ve sahibine olan bağını kontrollü bir seviyede tutabilmesi adına küçük yaşlardan itibaren sosyalleştirilmelidir. Farklı ortamlara ve durumlara maruz kalma sıklığı iyi planlanmalı ve pozitif ilişkilendirme yapılmalıdır. Bu şekilde hareket edildiğinde hem kontrollü olarak sosyalleştirilmiş hem de etkileşim kurmasına destek olunur.

Maltese Terrier Koku Yapar Mı?

Birçok köpek evde yaşarken koku problemine sebep olabilmektedir. Ancak Maltese Terrier koku yapmayan ve üstüne üstlük hijyenik olan hayvanlar arasındadır. Daha az koku yapan ve bu sebeple de evde bakılması daha kolay olan bir köpek cinsidir. Küçük olması sebebi ile genellikle koku sadece dışkı ile ilgilidir.

Tuvalet eğitimi verildikten sonra dışkı ile ilgili koku problemleri de ortadan kalkacaktır. Rahatsız eden ya da istenmeyen kokuları ile karşılaşılması genellikle mümkün değildir. Koku yapmaya başlamış ya da koku bırakmaya başlamış ise veteriner kontrolü sağlanmalıdır. Alışık olunmayan davranışlar sergilendiği takdirde mutlaka uzman desteği alınmalıdır.

Maltese Terrier Cinsi Köpekler Nelerden Hoşlanır?

Sevgi dolu bir kişiliğe sahip olduğu için ilgi görmeyi son derece sevmektedir. En çok hoşlandığı şeylerden birisi onunla vakit geçirilmesi ve oynanmasıdır. İnsanların ilgisini çekmek için birbirinden farklı hareketler yapabilir ve bu esnada son derece hareketli ve enerjik tavırlar sergileyebilir. Maltese Terrier’in ilgi isteği sebebi ile çoğu zaman sahipleri zor anlar yaşayabilmektedir.

Ancak genellikle kontrol altına alınabilen bir cins olduğu için hoşlandığı faktörlere yoğunlaşmak vaktin daha nitelikli geçmesini sağlar. Sevilmeyi ve ilgi görmeyi son derece memnun karşıladığı için insanlar ile arası da iyi olmaktadır. Sosyalleşmek dışarıda vakit geçirmek, yeni yerler keşfetmek ve arkadaş edinmek en çok hoşlandığı unsurlar arasında bulunur.

Maltese Terrier’in Gözleri Neden Akar?

Maltese Terrier’in gözlerinin akma sebeplerinin temeli, genetik faktörlerdir. Genetik faktörlerin yanı sıra uzun tüylerinden dolayı da iltihap, enfeksiyon ve bunlara benzer sorunlarla karşılaşılması son derece normaldir. Uzun tüyler kirlerin, tozların ve bakterilerin yayılmasına destek olmaktadır. Bu sebeple bu cinse sahip olan köpeklerin tüyleri sık sık kısaltılması ve taranmalıdır.

Aksi takdirde kendisini temizlerken ya da tüyleri gözlerine nüfus ettiğinde sağlık sorunları ortaya çıkabilmektedir.

Gözyaşı kanallarında karşılaşılan tıkanmalar ve göz çevresinde tahriş oluşması da gözlerin akmasına sebep olabilmektedir. Bu cinste sık sık karşılaşmasına karşın her köpeğin gözlerinin atma sebebi farklı olabilir. Dolayısı ile göz kapaklarında, göz bebeklerinde ya da göz çevresinde sorunlarla karşılaşıldığında önemsenmeli ve veteriner desteği alınmalıdır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu