Scottish Fold Kedilerinde Yetişkinler Kaç Kilogram Olur?

 Scottish Fold Kedilerinde Yetişkinler Kaç Kilogram Olur?

Satılık Scottish Fold araştırmaları yapan kedi severler, bu kedilerin karakter özelliklerini ve fiziksel özelliklerini de araştırmalıdır. Bu bilgiler ile Scottish Fold kedilerine daha iyi bir bakım sağlanabilir ve kedilerin sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi de mümkün olur.

Satılık Scottish Fold araştırmalarının yanı sıra bu kedilerin sahipleri ile nasıl bağ kurabileceği, diğer evcil hayvanlar ile anlaşıp anlaşamayacağının da bilinmesi gerekir.

Satılık scottish Fold kedileri genel olarak kolay eğitilebilir kedi ırkları arasında yer alır. Zeka seviyesi yüksek olan Scottish Fold kedileri, sahiplerinin verdiği komutları yerine getirir ve bu durumdan da son derece keyif alır. Satılık Scottish Fold araştırması yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise tercih edilecek kedi yetiştiricilerin güvenilir olmasıdır.

Scottish Fold Kedilerinde Yetişkinler Kaç Kilogram Olur?

Scottish Fold kedilerinin bakımı ve genel sağlığı hakkında bilgi sahibi olunması son derece önemlidir. Yuvarlak hatlara sahip vücutları ile son derece sevimli görünen bu kediler, kilo almaya meyillidir.

Diğer kedi ırklarına göre daha az hareket eden Scottish Fold kedileri, düzenli ve dengeli beslenmedikleri sürece kilo alacaktır. Bu da Scottish Fold kedilerinin obezite hastalığı ile karşı karşıya kalmalarına neden olacaktır.

Scottish Fold kedilerinin beslenme programının yaşına, cinsiyetine, vücut değerlerine ve günlük aktivite seviyesine göre ayarlanması ve bu programın veteriner hekimler tarafından yapılması gerekir. Yetişkin bir erkek Scottish Fold kedisinin ortalama olarak dört ila altı kilogram arasında olması gerekir.

Yetişkin bir dişi Scottish Fold kedisinin ise ortalama olarak iki buçuk ila dört kilogram arasında olması gerekir. Yedi kilogramın üstünde olan Scottish Fold kedileri ise veteriner hekimlerin kontrolünde diyet programına başlatılmalıdır.

Scottish Fold Kedileri Köpekler ile Anlaşabilir Mi?

Scottish Fold ırkına ait bir kedi sahiplenmek isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri, bu kedilerin köpekler ile aynı ortamda yaşayıp, yaşayamayacağıdır. Genel olarak Scottish Fold kedilerinin uysal ve arkadaş canlısı bir karakterleri vardır.

Bu nedenle Scottish Fold kedilerinin köpeklerle anlaşması oldukça alışılageldik bir durum olarak kabul edilebilir. Ancak bu süreçte sahiplenilecek olan Scottish Fold kedisinin yavru olması işlerin daha kolay bir şekilde gerçekleşmesine olumlu katkı sunar.

Yetişkin bir kedinin sahiplenilmesi ve evde var olan bir köpeğe adapte olması biraz zaman gerektirebilir. Bu süreçte hem kedinin hem de köpeğin kişisel alanlarının işgal edilmemesine, ikisine de gerekli olan zamanının ve sabrın tanınmasına özen gösterilmesi gerekir.

Scottish Fold Kedileri Sahiplerinin Sözünü Dinler Mi?

Scottish Fold kedilerinin sahip olduğu yüksek zeka seviyeleri, bu kedilerin sahipleri tarafından kolaylıkla eğitilebilmelerine imkan sunar.

Özellikle yavru Scottish Fold kedilerinin sahiplenilmesi ve bu kedilerin sahipleri tarafından eğitilmesi, işlerin daha kolay bir şekilde sürmesine olanak sağlar. Kedilerin eğitim sürecinde sahiplerinin de sabırlı ve sakin olmaları çok önemlidir. Sevginin ön planda olduğu eğitimlerde kediler için de uygun bir motivasyon kaynağının bulunması gerekir.

Kedilerin sahiplerinin sözlerini dinlemesi için başarılı bir eğitim sürecinden geçmesi gerekir. Bu süreçte kedilerin yerine getirdiği her komut için ödüllendirilmesi ancak yerine getirmedikleri ya da eksik getirdikleri komutlar için cezalandırılmaması gerekir.

Scottish Fold Kedileri Oyun Oynamaktan Hoşlanır Mı?

Scottish Fold kedileri, diğer kedi ırklarına nazaran daha az hareket etmekten hoşlanır. Ancak sahipleri ile birlikte oyun oynamak onları son derece mutlu eder. Genlerinde avcılık yatan Scottish Fold kedileri özellikle bir şeyleri yakalamaktan hoşlanır.

British Shorthair ırkına ait kedilerde olduğu gibi Scottish Fold kedilerin de top atma ve yakalama oyunu tercih edilebilir. Avcılık yetileri son derece gelişmiş olan bu kediler, ev içerisinde sinek gibi uçan canlıları da son derece atik bir şekilde yakalayabilir.

Scottish Fold kedileri sahipleri ile oyun oynamaktan hoşlandıkları gibi özellikle çocuklarla oyun oynamaktan da büyük bir keyif alır. Çocuklarla en iyi anlaşan kedi ırklarından biri olmaları nedeni ile de çocuklu aileler tarafından sıklıkla sahiplenilmektedirler.

Scottish Fold Kedileri Nasıl Beslenmelidir?

Scottish Fold kedilerinin sağlıklı ve uzu bir yaşam sürebilmeleri için düzenli ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gerekir.

Scottish Fold ırkına ait olan kedilerin yaşları, cinsiyetleri, genel sağlık durumları ve günlük aktivite seviyeleri baz alınarak bir beslenme programına dahil edilmesi gerekir. Bunun haricinde ise Scottish Fold ırkına ait kedilerin beslenmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Kaliteli Kedi Maması: Scottish Fold kedileri için en önemli beslenme kaynağı, kaliteli kedi mamalarıdır. İyi bir kedi maması, tüm temel besin maddelerini içermeleri, kedinin yaşına, kilosuna, sağlık durumuna ve aktivitesine uygun olmalıdır. Bu aşamada aynı zamanda kuru mama ve yaş mama karışımlarının da iyi bir şekilde dengelenmesi gerekir
  • Protein: Scottish Fold kedileri et temelli proteine ihtiyacı vardır. Scottish Fold kedilerinin diyetinde yüksek kaliteli et kaynaklarına, özel tavuk, hindi ya da balık gibi protein bakımından zengin besin ögelerine ihtiyacı vardır
  • Yağ ve Yağ Asitleri: Sağlıklı yağlar ve Omega 3 yağ asitleri, Scottish Fold kedilerinin cildi ve tüyleri için son derece önemlidir
  • Karbonhidrat ve Lif: Karbonhidratlar, Scottish Fold kedilerinin enerji ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olabilir. Ancak dengeli bir diyetin içerisinde karbonhidrat oranına dikkat edilmelidir
  • Vitamin ve Mineraller: Vitamin ve mineraller, Scottish Fold kedilerinin genel sağlık sistemlerinin korunması için son derece önemlidir. Özellikle A vitamini, D vitamini, E vitamini ve K vitamini göz sağlığı, kemik sağlığı ve Scottish Fold kedilerinin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için gereklidir
  • Özel İhtiyaçlar: Scottish Fold kedilerinin sahip olduğu kulak yapıları, iç kulak sorunlarının meydana gelmesine neden olur. Bu durumun kontrol altında tutulabilmesi için Omega 3 yağ asidi içeren gıdalar ve takviyeler veteriner hekim kontrollerinde beslenme programına dahil edilmelidir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu