Scottish Fold Kedileri ve Sahipleri Arasındaki Bağ Nasıldır?

 Scottish Fold Kedileri ve Sahipleri Arasındaki Bağ Nasıldır?

Scottish Fold yavru kedi sahiplenilmesi hem eğitimi hem de kedilerin sahipleri ile arasında daha güçlü bir bağ kurabilmesi adına daha uygun bir tercih olmaktadır.

Genel olarak çocuklu aileler ve yalnız yaşayan kişiler tarafından tercih edilen Scottish Fold yavru kediler, sahip oldukları fiziksel özellikleri ile ilgi görmektedir. British Shorthair ırkına ait kediler ile akraba olan Scottish Fold kedileri, sevimli görünümleri ile herkes tarafından sevilmektedir.

Scottish Fold yavru kediler genel olarak kısa bir sürede sahiplerine ve yaşam alanlarına alışır. Bu sayede kendilerini güvende ve rahat hissederler.

Scottish fold yavru kedilerin bakıma muhtaç olmasından dolayı çok uzun saatler evde yalnız bırakılması önerilmemektedir. Ancak yetişkinlik dönemine gelen ya da yaşlanan Scottish Fold kedileri belli bir süre evde yalnız bırakılabilir.

Scottish Fold Kedileri ve Sahipleri Arasındaki Bağ Nasıldır?

Scottish Fold ırkına ait olan kediler genellikle sahiplerini kendileri seçer. Ev içerisinde bulunan kişilerden herhangi birine daha fazla yakınlık gösterebilir. Scottish Fold kedileri insanlara karşı sevecen ve cana yakın bir tavır sergiler.

İnsanların kendilerini sevmelerine izin veren bu kediler, kendine yakın hissettiği kişilere karşı daha açık davranır. Sahiplerinden ilgi ve şefkat görmekten hoşlansalar da yine de onların kucaklarında olmaktan ve bir yerden başka bir yere kucakta taşınmaktan hoşlanmazlar.

Çocuklar ile arası en iyi olan kedi ırklarının başında yer alan Scottish Fold kedileri, çocuklar tarafından sevilmek için çok fazla sıkıştırıldıklarında ise bu durumdan rahatsız olduklarını net bir şekilde ifade edebilir.

Diğer kedilere nazaran daha az hareket eden Scottish Fold kedileri, gün içerisinde enerjilerini atabilmek için oyun oynamaktan zevk alırlar.

Bu ırka ait kedilerin oyun oynaması için küçük bir top yeterlidir. Genel olarak bu süreci sahipleri ile birlikte geçirmeyi tercih eden Scottish Fold kedileri, başarılı bir eğitim neticesinde sahiplerinin vermiş olduğu komutları da yerine getirmektedir.

Scottish Fold Kedileri Apartman Dairesinde Yaşayabilir Mi?

Scottish Fold kedileri karakterleri ve doğaları gereği tercih edilebilecek en ideal evcil hayvanlar arasında yer alır. Bu kediler diğer birçok kedi ırkına göre uysal bir yapıya sahiptir. Ev içerisinde çok fazla hareket etmekten hoşlanmazlar.

Etrafta sürekli koşup oynayan bir kedi isteyenler için Scottish Fold kedileri bu nedenle doğru bir tercih olmayacaktır. Genel olarak günlerinin büyük bir bölümünü uyuyarak geçiren bu kediler, çalışma hayatında aktif olarak yer alan kişiler için de son derece idealdir. Nitekim Scottish Fold kedileri, sahipleri işteyken evde tek başına kalabilir.

Bu durumdan keyif alan Scottish Fold’lar, sahipleri evde yokken sevdikleri oyuncakları ile oyun oynayabilir ya da sahipleri eve gelene kadar dinlenerek onları bekleyebilir. Yüksek desibellere çıkan bir miyavlamaya da sahip olmamaları bu kedilerin apartman dairelerinde rahatlıkla bakılabilmesine imkan sunmaktadır.

Koşturmak, eşyaları devirmek, koltukları tırmalamak ya da eşyaları yere atmak gibi huylara da sahip olmayan Scottish Fold ırkına ait kediler, ev içerisinde son derece sessiz ve sakin bir yaşam sürdürebilir.

Scottish Fold Kedilerinin Safkan Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Scottish Fold ırkına ait bir kedi sahiplenmek isteyenler, bu kedilerin fiziksel özelliklerini en iyi şekilde öğrenmesi gerekir. Kendine has kıvrık kulakları olan Scottish Fold kedilerinin safkan olmadığı en net şekilde kulak yapılarından fark edilebilir.

Bunun yanı sıra bu kedilerin yüz hatları baykuşlara benzemektedir. Elbette bunun en önemli nedeni yine kıvrılan kulak yapılarıdır. Scottish Fold kedilerinin safkan olmadığı kulak yapılarından, büyük ve geniş gözlerinden, tüy yapılarından ve renklerinden de fark edilebilir.

Safkan bir Scottish Fold kedisi sahiplenmek isteyenlerin, güvenilir ve bilinen kedi yetiştiricileri ile iletişime geçmesi gerekir. Fiziki özelliklerinin yanı sıra bu kedilerin anne ve babalarının sağlık durumu hakkında detaylı bilgilere sahip olmak, kedinin sahiplenilmeden önce veteriner hekimlere muayene ettirilmesi de bu aşamada göz ardı edilmemesi gereken unsurlar arasında yer alır.

Safkan Scottish Fold kedisi sahiplenildiğinde bu kedilerin genel sağlık sorunları hakkında önlem alınması daha kolay olur.

Öte yandan kedilerin davranışlarının ön görülebilir olması ve karakter özelliklerine göre kolay bir şekilde eğitilebilmesi de mümkün hale gelir. Aksi taktirde safkan olmayan Scottish Fold kedilerinin hangi evrede, ne tür hastalıklara sahip olabileceği tahmin edilemez. Hastalıklar kedilerin sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesini engeller.

Scottish Fold Kedilerinin Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Scottish Fold kedilerinin ihtiyacı olan bakımların bilinmesi, bu kedilerin genel sağlık sistemlerinin korunabilmesi için son derece önemlidir. Scottish Fold kedilerinin bakımları hakkında bilinmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir;

  • Tüy Bakımı: Scottish Fold kedileri genel olarak kısa tüyleri ile bilinir. Diğer kedilere göre bu kedilerin tüylerinin dökülmesi ise orta seviye olarak kabul edilir. Tüylerin sağlıklı olması ve dökülme sorunlarının önüne geçilmesi için haftada bir ya da iki kez düzenli olarak taranması gerekir.
  • Sağlıklı Beslenme: Scottish Fold kedilerinin hareketten uzak durması, bu kedilerin kolay bir şekilde kilo almasına neden olur. Bunun neticesinde obezite ve buna bağlı kalp sorunları da meydana gelebilir. Bu nedenle Scottish Fold kedilerinin yüksek protein, lif ve sağlıklı yağlar bakımından zengin içeriklere sahip ancak karbonhidrat bakımından düşük mamalar ile beslemesi gerekir.
  • Su Tüketimi: Böbrek hastalıklarına yatkın olan bu kedilerin düzenli olarak günlük su ihtiyaçlarının karşılanması gerekir.
  • Fiziksel ve Zihinsel Aktiviteler: Yüksek bir zeka seviyesine sahip olan Scottish Fold kedileri, interaktif oyunlardan büyük bir keyif alır. Aynı zamanda kilo kontrollünün sağlanması için de fiziksel aktivitelere özen gösterilmesi gerekir.
  • Hijyen: Her kedi gibi scottish kedilerin de mama ve su kabının düzenli yıkanması gerekir. Tuvaletlerinin günlük kürekle alınması son derece önemlidir.
  • Veteriner Kontrolleri: Bu kedilerin genetik olarak yatkın olduğu hastalıklar, kulak yapılarından dolayı meydana gelebilecek kulak rahatsızlıkları göz önüne alınarak düzenli olarak veteriner kontrollerinin gerçekleştirilmesi gerekir.
  • Tırnak Bakımları: Kedinizin tırnaklarının uzamasına sıklığına göre bu süreyi belirleyebilirsiniz. Ortlama 3 hafta gibi kedilerin tırnakları düzenli uzar.

Scottish Fold Kedileri Nasıl Beslenir?

Scottish Fold beslenmesi için kedinizin yaşı, mevcut kilosu, cinsiyeti, genel sağlık durumlarının ve günlük fiziksel aktivitelerinin göz önüne alınması gerekir.

Bu aşamada önemli olan ise kedilerin yaşlarına göre vücut ihtiyaçlarının doğru mama ve doğru doz ile karşılanabilmesidir. Bunun için veteriner hekimlere danışılması ve kedilere özel olarak hazırlanan beslenme programlarına uyulması tavsiye edilmektedir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu