Maltese Terrier Özellikleri ve Karakterleri

 Maltese Terrier Özellikleri ve Karakterleri

Maltese Terrier köpekler, birden fazla sebepten dolayı insanların en çok sevdiği köpek cinslerinden biri olmayı başarmıştır. Özellikle de yavru Maltese Terrier köpekler, sevimli görünüşleri ve kolay eğitilebiliyor olmaları gibi sebeplerden dolayı çok sevilen köpeklerdir. Yavru Maltese Terrier köpek sahiplenmeden önce bu özel hayvanların fiziksel özelliklerinden çok karakteristik özelliklerini ve ihtiyaçlarını dikkate almak gerekir.

Yavru Maltese Terrier köpekler, birden fazla karakteristik özelliğe sahip olan özel canlılardır. Bu canlılar, birçok ırka ve yetişkin Maltese Terrier köpeklere kıyasla daha hassas hayvanlardır. Bu hassasiyetten dolayı hayvanınızın sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmaması için ekstra bir çaba harcamanız söz konusu olabilir.

Yavru Maltese Terrier Ne Zaman Yıkanır?

Yavru Maltese Terrier köpeklerin ne zaman yıkanmaları gerektiği, söz konusu olan koşullara göre değişkenlik gösterebilir. Yeni sahiplenmiş olduğunuz Yavru Maltese Terrier köpeğiniz çeşitli sebeplerden dolayı kendi kendini temizleyemeyecek ya da bezle silme gibi yöntemlerle temizlenemeyecek kadar kirlenmişse veteriner hekim önerileri doğrultusunda köpeğinizi yıkayabilirsiniz.

Ancak, bu ekstrem durum haricinde yavru Maltese Terrier köpeklerin 4 – 5 aylık döneme kadar yıkanmamaları tavsiye edilmektedir.

 

Yavru Maltese Terrier Bakımı Nasıl Olmalıdır?

 

Yavru Maltese Terrier bakma konusunda bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Yavru Maltese Terrier bakımı ile ilgili başlıca şunlara dikkat etmeniz gerekir:

  • Hijyen: Yavru ve erişkin Maltese Terrier köpeklerin sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmalarının temel sebeplerinden bir tanesi, hijyen problemleridir. Köpeğin hijyenine ya da köpeğin yaşadığı alanın hijyenine dikkat etmemek demek, köpeğin ömrünü kısaltmak anlamına bile gelebilir.

 

  • Bu yüzden yavru Maltese Terrier köpeklerin yaşadığı ortamların günlük olarak temizlenmesi gerekir. Bu temizlik işlemi için köpeğin sağlığını tehlikeye atmayacak temizlik ürünlerinin kullanılması gerekir. Buna ek olarak yavru ve yetişkin Maltese Terrier köpeklerin kulaklarının, göz çevrelerinin ve ağız bölgelerinin günlük olarak temizlenmesi gerekir. Aksi taktirde köpeğinizin enfeksiyonlarla karşı karşıya kalması söz konusu olabilir.
  • Beslenme: Maltese Terrier köpeklerin genel sağlık durumları için en önemli etkenlerden bir tanesi beslenmedir. Özellikle de yavruluk döneminde Maltese Terrier köpeklerin beslenmesi konusunda dikkatli davranmak gerekir. Bu sayede köpeğinizin gelişim sürecini destekleyebilirsiniz. Beslenme konusunda köpeğinizin genel sağlık durumunu ve kaç aylık olduğunu dikkate alarak kaliteli bir mama seçmeniz gerekir.
  • Davranış: Evcil hayvanınızın hem fiziksel hem de psikolojik sağlığı açısından en önemli etkenlerden bir tanesi, köpeğinize karşı davranışlarınızdır. Özellikle de Maltese Terrier gibi hassas köpeklerin yavruluk dönemlerinde hayvana ilgili davranmak, oldukça önemlidir. Yavru Maltese Terrier köpeğinizin sakarlıklar yapabileceğini ve ilginize fazlasıyla ihtiyaç duyacağınız göz önünde bulundurmanız gerekir.
  • Güvenlik: Yavru Maltese Terrier köpekler, oldukça ürkek olabilirler. Bu yüzden köpeğinizin güvenliğini sağlamanız oldukça önemlidir. Köpeğinizi diğer insanlardan ve hayvanlardan, belirli durumlarda korumanız şarttır.

 

Yavru Maltese Terrier Köpekler İçin Mama Önerileri

 

Yavru Maltese Terrier köpekler için mama önerileri başlıca şunlardır:

  1. Brit Care Mini Yavru Kuzu Etli Tahılsız Köpek Maması

Brit Care, hayvanlar üzerinde deney yapmayan saygıdeğer markalardan bir tanesidir. Brit Care Mini Puppy Kuzu Etli Tahılsız Küçük Irk Yavru Köpek Maması, leziz kuzu eti aroması ve besleyici içeriği ile yavru Maltese Terrier köpeğinizi memnun edecek bir mamadır. Bu mama, 1 yaş dönemine kadar kullanılabilir.

  1. Hills Science Plan Hills Perfect Digestion Tavuklu Küçük Irk Yavru Köpek Maması

Hills, en ünlü mama markalarından bir tanesidir. Hills Science Plan Hills Perfect Digestion Tavuklu Küçük Irk Yavru Köpek Maması, enfes tavuk aroması ve köpeğin sağlığını destekleyen besleyici içeriği ile en iyi yavru Maltese Terrier mamalarından bir tanesidir. Bu mama, 7 – 8 aylık döneme kadar tüketilebilir.

  1. Unique Küçük Irk Yavrular Için Kuzu Etli Kuru Köpek Maması

Unique, veteriner hekimlerin en çok beğendikleri mama markalarından bir tanesidir. Unique Küçük Irk Yavrular Için Kuzu Etli Kuru Köpek Maması, tavuk aroması yerine et aromasını seven köpeklerin bayılacakları bir mamadır. Bu eşsiz mama, 1 yıllık döneme kadar tüketilebilir. Buna ek olarak Unique Küçük Irk Yavrular Için Kuzu Etli Kuru Köpek Maması, tüy sağlığını da destekler.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu