British Shorthair Evde Yalnız Kalabilir mi

 British Shorthair Evde Yalnız Kalabilir mi

British Shorthair kediler tıpkı diğer cinsler gibi bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün bir ırktır. Ancak bu kedilerin uzun süre evde yalnız kalabilecekleri anlamına gelmez.

Kediler sosyal bir canlı olduğu için yanlarında birilerinin olmasını isterler. İlgiye ihtiyacı olan bu kedilerin size ihtiyacı vardır. Evde sizin her hareketinizi izler ve sizi gün boyu takip ederler. Kedi severler, kedilerinin neye ihtiyacını olduğunu bilir ve tüylü arkadaşlarını iyi tanıdıkları için evde ne kadar yalnız kalacağını tahmin ederler.

 

Kedilerin evde yalnız kalması sanıldığı kadar kötü değildir. Çünkü kediler evde yalnız kaldığında köşelerine çekilerek günlük şekerlemelerini yapmaya başlar.

Sıkıldıklarında cam kenarına çıkarak etrafı izleyerek keyif yapacaklardır. Satılık british shorthair almayı düşünen kişiler genellikle evde yalnız yaşayan ve işe giden kişiler tercih etmektedir. Bu yüzden de kediler evde ne kadar yalnız kalabilir sorusu bu kişiler için kafa karıştırıcı bir hal alır. Gelin british shorthair kedilerin evde yalnız ne kadar kalabileceğine yakından bakalım.

British Shorthair Yavru Kedi Evde Yalnız Kalabilir mi?

 

Yavru kediler yetişkin kedilere oranla daha fazla bakıma ve ilgiye ihtiyacı olacağı için uzun süre yalnız kalamazlar. 4 aylıktan küçük yavru kedilerin evde yalnız kalma süresi 2-4 saat aralığında olmalıdır. 6 aylıktan itibaren bu süre 8 saate çıkarılmasında sakınca olmayacaktır.

Artık eve çok alıştığı için ve kendi alanı olarak benimsediği için siz olmadığınızda keyifle evinde vakit geçirmeye başlamış olacaktır. Yavru satılık british shorthair sahiplendiğinizde 4 saati geçmemesine dikkat etmelisiniz.

 

Kediler gece uyurken yalnız uyuyabilir mi? Bu soru da ilk defa kedi sahiplenen kişiler için bir hayli kafa karıştırıcı bir durumdur. Kediyle aynı odada uyumak sizin için sorun teşkil etmiyorsa beraber aynı odayı paylaşabilirsiniz.

Sıcak battaniye ya da kedi yatağını odanıza getirerek ona da küçük bir uyuma alanı oluşturabilirsiniz. Yavru kediler için bu yeni geldiği eve alışmasına yardımcı olacaktır. İlk defa farklı bir alana gelen kedilerin kaygısı daha yüksek olacağı için yanınıza alabilirsiniz. 6 aydan sonra artık eve alışmış olacağı için uyumak istediği yeri kendisi seçecektir.

 

British Shorthair Kedinizi Yalnız Kalmasına Alıştırma

Kedinizi kısa zamanlı yalnız bırakmalar ile alıştırarak uzun sürekli tek başına bırakmaya başlamalısınız. Sonrasında bu süreleri uzatabilirsiniz. İşe gidiyorsanız sabah evden çıkmadan suyunu ve mamasını tazelemelisiniz.

Akşama kadar olamayacağınız için mama miktarını arttırmanız gerekecek. Suyunu da daha derin bir mama kabına koyarak ya da otomatik kedi çeşmesi alarak su bittikçe taze suyun doldurulması daha iyi bir seçenek olacaktır.

Kedi tuvaletinin temiz olması da çok önemlidir. İmkânınız varsa otomatik kedi temizleme tuvaleti edinerek kumun kendi kendini temizlenmesi iyi bir seçenek olacaktır. Eğer normal bir kedi tuvaleti alırsanız kumunu sabah temizleyip çıkmanız akşam gelir gelmez tekrar temizlemeniz de yeterli olur.

 

British Shorthair Kediniz İçin Rutin ve Rahatlık Sağlayın

Kediler rutinlerine bağlı kalmayı çok severler. Yeterli mama ve su sağladıktan sonra oyalanması için oyuncaklara ihtiyacı olacaktır. Akşam eve gelene kalan sevdiği bir oyuncağı yanına bırakarak oyalanmasını sağlayabilirsiniz.

Siz evde yokken zihnini harekete geçirecek interaktif oyun alanı kurabilirsiniz. Bu onların daha uzun süre oyalanmalarını sağlayacaktır. Satılık british shorthair alma kararı verdikten sonra bu tür oyuncakları da edinmeyi unutmayın. Ev kedilerinize tırmalama tahtasını ulaşacakları yere koyarsanız gün içinde tırnaklarını orda törpüleme seansına gideceklerdir.

Kedilerin Stres ve Yalnızlıklarıyla Başa Çıkmasına Yardımcı Olun

British kedinizin aşırı yalnız kalmaları strese girmelerine neden olur. Aşırı tüy dökülmesi, iştahta kayıp ve davranış şekillerindeki farklılıklar kedilerde stresin ilk belirtileridir.

British kediler sıcakkanlı insanlara bağlı yaşamayı seven bir ırktır. Kucaklanmak, oyun oynamak ve bolca okşanmak onların en sevdiği aktivitelerdir.

Kedilerin stresini azaltmak için evde olmadığınızda oyuncakların içine ödül maması yerleştirerek hem zekâsını harekete geçirmesini sağlarsınız hem de sonucunda onu leziz bir ödülle buluşturursunuz.

Cama takılan kedi salıncağı edinerek siz olmadığınızda dışarıyı izlemeleri onlar için büyük bir keyiftir. Ancak bunu yaparken camların kapalı olduğuna emin olmalısınız.

Ev kedileri için dışarıyı izlemek ve güneşlenerek rahatça dinlemelerini sağlamış olursunuz. Yüksek yerleri seven kediler dışarıyı izlemeye bayılırlar. Vantuzlu bir mekanizmayla cama kolay takılan bu salıncaklar kediler için fiziksel ve zihinsel gelişimine oldukça olumlu yönde etkiler.

Kediler İçin Evinizin Güvenli Olduğuna Emin Olun

Uzun süreli ya da kısa süreli yalnız kalsalar da kediler için evde tehlikeli olabilecek riskleri ortadan kaldırmanız gerekiyor. Kediler meraklı oldukları için karıştırmayı, ısırmayı ya da tırmalamadan duramazlar. Bunların önlenmesi için evde almanız gerekenleri aşağıda sıralanmıştır.

Elektrik Kabloları ve Cihazlar

Ortada dağınık duran kabloların gizleyin ya da sabitleyin. Çünkü kediler kabloları kemirebilir bu da olası elektrik çarpmalarına yol açar. Kablolarınızı kedilerin ulaşamayacağı yerlere kaldırmak, kablo gizleyici aparatlar kullanmak iyi bir karar olacaktır. Elektronik cihazlarınızı ortada bırakmamalı kedinizin erişemeyeceği yere kaldırmalısınız.

Ev Bitkileri ve Çiçekler

Kediler için tehlikeli olacak bazı bitkiler vardır. Evinizdeki bitkilerin kediniz tarafından ısırılıp yenmemesi için aynı ortama koymamalısınız. Çünkü kediler bitki yemekten, toprakları eşelemekten keyif alırlar.

Pencere ve Balkon Kapıları Kapalı Tutun

Dışarıyı çok farklı bir dünya olarak gördükleri için bir açıklıkta kaçma girişiminde bulunabilirler. Bu yüzden evde olsanız da kedinizin yanında değilken açık bir yer bırakmadığınıza dikkat etmelisiniz.

Ufak eşyaları Yutma Boğulma Tehlikesi

Küçük keskin maddelerin yerde bırakılması kedinizin yutmasına ve boğulma riskine yol açmasına neden olur. Makas, iğne, gibi kesici aletlerinde ulaşamayacağı yere kaldırılması gereklidir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu