Pazarlamanın Lokomotifi Video Oldu!

 Pazarlamanın Lokomotifi Video Oldu!

Dijital platformda firmalar rekabet ivme kazanırken ticari dengeler de hızla değişmeye devam ediyor. Son istatistikler ise internet kullanıcılarının artık içerik okumak yerine video izlemeyi tercih ettiklerini ortaya koyuyor. Örneğin insanların % 55’i her gün internet üzerinden video izliyor. Bir diğer araştırma da Facebook kullanıcılarının % 85’inin videoları sessiz olarak izlediğinin anlaşılmasını sağladı.

Video pazarlamaya dair yapılan araştırmaların sonuçları büyük önem taşıyor. Çünkü firmalar, yeni pazarlama stratejilerini bu araştırma sonuçlarını dikkate alarak belirliyor.

Ticari rekabetin gerisinde kalmamak için video pazarlama ile alakalı araştırmalara mutlaka göz atılması ve bu araştırmalar ışığında yeni video pazarlama stratejilerinin belirlenmesi gerekiyor. Peki, bu araştırmaları mercek altına almanın kolay bir yolu yok mu?

Lider firmalar video pazarlamaya dair en son gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını videomarketing.com.tr adresi üzerinden takip ediyor. Bu sayede hazırlanan yeni stratejiler, yeni araştırma sonuçlarına göre revize edilerek uygulanmaya devam ediliyor. Artık dijital pazarlamanın lokomotifi videolar oldu. Haliyle bu alanda internet kullanıcılarının tercihleri ve kullanıcı deneyimleri de çok daha fazla mühim hale geldi.

Videonun Dijital Pazarlamadaki Önemi Ne?

Bundan kısa bir süre öncesine kadar pazarlamada görsel öğelerin metinlerden daha önemli olduğu zaten anlaşılmıştı. Ancak günümüzde videolar artık diğer görsel öğelerden çok daha önemli bir form kazandı. Örneğin bir e-posta gönderildiğinde, konu satırında “video” kelimesi yer alıyorsa, o e-postanın açılma olasılığı % 19 oranında artıyor. Sadece bu istatistiki bilgi dahi tek başına videonun insanlarda merak uyandırdığını anlaşılması için yeterli oluyor.

Sizlere can alıcı bir istatistikten daha bahsedelim. İnsanların % 50’si herhangi bir ürün için mağazaya gitmeden önce, internetten o ürün ile ilgili videoları izliyor. Bu veri şu anlama geliyor. Kaliteli ve müşteri beklentilerine uygun bir video, ürünün satışının gerçekleşmesi için tek başına yeterli olabiliyor.

Sonuç olarak bu tür bilgilerin, araştırmaların, istatistiklerin mercek altına alınması, dijital pazarlama dünyasında bir seçenek olmaktan çıkıp bir zorunluluğa dönüşmüş durumda. Videomarketing web adresi üzerinden araştırma sonuçlarına hemen göz atabilirsiniz. Böylece konunun ehemmiyetini çok daha net bir biçimde anlayacaksınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu