Köpek cinslerinde numaralandırma, çeşitli nedenlerden dolayı kullanılabilir. 0 numara ifadesi, genellikle safkan köpekler için kullanılan bir ifadedir. Bu yüzden Maltese Terrier 0 numara ifadesi de genel olarak safkan olan Maltese Terrier köpekler için kullanılır.
Maltese Terrier 0 numara köpekleri en küçük boyutlara sahip olan Maltese Terrier köpeklerdir.
Maltese Terrier 0 numara köpekler, Maltese Terrier cinsinin yalnızca fiziksel özelliklerini değil karakteristik özelliklerinin de mükemmel örneklerini taşımaktadırlar. Maltese Terrier köpekler, ömürlük bir dost olacak sevimli ve sadık canlılardır.
0 Numara Maltese Terrier Köpekler Tüy Döküyor Mu?
0 numara olarak anılan safkan Maltese Terrier köpekler, neredeyse sıfıra yakın tüy döken hayvanlardır. Özellikle de doğru bir şekilde bakım yapılması sonucunda 0 numara Maltese Terrier köpekler hiç tüy dökmeyebilirler. Bu yüzden Maltese Terrier köpeklerin tüy dökmelerini engellemek için doğru bir şekilde tüy bakımları yapmak önemlidir.
0 Numara Maltese Terrier Nelerden Hoşlanır?
Maltese Terrier köpekler en çok şunlardan hoşlanırlar:
- Sevgi Görme: Maltese Terrier cinsi, sevgiye en düşkün olan köpek cinslerinden bir tanesidir. Bu sevimli canlıları için başlarının okşanması bile saatlerce mutlu kalmalarına neden olabilir. Bu yüzden Maltese Terrier köpeğinizi okşayarak, öperek ya da sarılarak ona karşı sevginizi temas ile göstermeniz gerekir.
- Oyun Oynama: Birçok kişi Maltese Terrier cinsinin tamamen tembel bir cins olduğunu zannetmektedir. Ancak, bu düşünce aslında büyük bir yanılgıdan ibarettir. Maltese Terrier köpekler, fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyarlar. Bu aktivite, eğlenceli oyunların aracılığı ile gerçekleşirse köpeğiniz daha mutlu olacaktır.
- Uyku: Maltese Terrier köpekler, erişkin olup olmadıklarına bağlı olarak günde 16 – 20 saat gibi uzun süreler boyunca bile uyuyabilirler. Bu uykudan mahrum kalırlarsa oldukça agresif hale gelebilirler.
- Yemek: Maltese Terrier köpekler oldukça obur olabilirler. Bu yüzden Maltese Terrier köpekleri kuru mama ve ödül mamaları gibi şeylerden uzak tutmamak gerekir.
0 Numara Maltese Terrier Ne Zaman Uyur?
Köpeklerde uyku, sahibinin uyuma ve uyanma saatlerine göre düzenlenebilir. Köpekler, kedilerin aksine geceleri uyku yerine oyun moduna geçmezler. Yani, köpeğiniz sizinle beraber geceleri ve özellikle de evde yalnız olduğu zamanlarda uyuyabilir.
0 Numara Maltese Terrier Köpekler Günde Kaç Öğün Yemeli?
Maltese Terrier köpekler günde 2 – 3 öğün yemek yiyebilirler. Buna ek olarak bazı köpekler için sağlık problemlerinden dolayı az ölçülerde 4 -5 öğün şeklinde beslenmeleri de tavsiye edilebilir.
0 Numara Maltese Terrier Hangi Mamayı Yemeli?
Terrier köpek sınıfının en küçük üyesi olan 0 numara maltese terrier’in beslenmesi son derece önemlidir. Ağır protein içerikli mamalardan kaçınmalısınız. Tavuk ve hindi içerikli mamaları genellikle rahat sindirebildikleri için harika bir seçim olabilir.
Ayrıca kuzu, bizon, balık karışımları ve tavşan da harikadır. Somon içerikli kuru mamalar maltese terrier beslenmesinde özellikle tüy ve deri sağlığı açısından iyi bir omega3 kaynağıdır. Köpeğinizin tüylerinin parlak, canlı görünmesini sağlar. Köpeğiniz için tercih edebileceğiniz bazı köpek maması markaları vardır. Maltese Terrier beslenmesi için önerilen köpek mamaları:
Royal Canin ırka özel olan Maltese Terrier Kuru Maması,
Hill’s Science Küçük ırklara özel formüllü kuzulu Mama,
Pro Plan Somonlu Küçük Irk Yetişkin Kuru Maması,
Pro Nutrition Prestige Mini Yetişkin Kuru Mama,
ND Tropical Selection Mini Yetişkin Kuzulu Kuru Mama
0 Numara Maltese Terrier Günde Ne Kadar Mama Yemeli
Küçük boyutlarından ve diğer köpeklere göre fizyolojik olarak benzersiz olmaları nedeniyle özel beslenmeye ihtiyaçları vardır. İlk 60 gün anne sütü alırlar.
Sonrasında kuru mamayı parçalayacak şekilde dişleri çıkmaya başlandığında sadece kuru mama yemeye başlarlar. Yavrular (2-3 aylık) sık ve küçük porsiyonlar halinde beslenmelidir.
Çünkü sindirim sistemi henüz gelişmekte olup ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için az ve sık beslenmeleri gerekiyor. 4. Aydan sonra artık köpeğinizin beslenmesini öğünlere bölebilirsiniz. Sabah-öğle ve aksam olmak üzere 3 öğün yapmalılar. (4-6 aylık yavrular).
6. Aydan sonra artık yetişkinliğe yaklaşan köpeklerin sabah ve akşam olmak üzere 2 ana öğüne geçmeleri gerekiyor. Sabah ve akşam olmak üzere köpeğin kilosuna, aktivite düzeyine oranla mama ölçüsü ayarlamalıyız.
650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL
Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz
Bir hata oluştu