Scottish Fold Beyaz Kediler Nasıl Eğitilir

 Scottish Fold Beyaz Kediler Nasıl Eğitilir

Scottish Fold beyaz rengi ile adeta bir peluş oyuncağı andırmaktadır. Kıvrık kulakları, büyük ve geniş gözleri, yuvarlak kafa yapılarıyla baykuşa benzeyen bu kediler, ülkemizde en çok tercih edilen evcil hayvanlar arasında ilk sıralarda yer alır.

Kedilerin köpeklere nazaran daha kolay bir bakımlarının olması, hayvan severlerin dairlerinde kedileri daha fazla tercih etmesini sağlıyor. Özellikle büyük ve orta ırk köpekler için dairler pek uygun bir yaşam alanı olmamaktadır.

Ancak Scottish Fold kedileri için apartman daireleri son derece elverişlidir. Scottish Fold beyaz renkleri ile dikkatleri üzerlerine çekse de beyazdan çok gri kürk renkleri ile tanınmaktadır.

Scottish beyaz kediler kürklü kedilerin tüy bakımları renginden dolayı biraz daha fazla özen gerektirebilir. Beyaz rengin korunması ve sağlıklı gözükmesi için düzenli olarak taranması gerekmektedir.

Scottish Fold Kedileri Nasıl Eğitilir?

Scottish Fold ırkına ait kediler genel olarak aktivite seviyelerinin düşük olması ile bilinir. Ancak yine de kendi başlarına oyuncakları ile oynamaktan ve özellikle bu süreci sahipleri ile geçirmekten büyük bir keyif alırlar.

Doğaları gereği yüksek bir zeka seviyesine sahip olan Scottish Fold beyaz kedileri, kolaylıkla eğitilebilir olmaları ile de ön plana çıkmaktadır.

Özellikle yavru Scottish Fold kedilerinin eğitim aşamaları daha kolay bir şekilde tamamlanabilmektedir. Bu süreçte kedi sahiplerinin sakin, sevecen ve nazik olması son derece önemlidir.

Nitekim Scottish Fold beyaz kedileri oldukça hassas ve alıngan bir karaktere sahiptir. Tuvalet eğitimini kısa sürede alabilen bu kediler için motivasyon son derece önemlidir. Bu nedenle verilen komutları yerine getirmeleri halinde ödüllendirilmeleri onları mutlu edecektir.

Bu aşamada kedilerin sevdiği bir oyuncak ya da kediler için özel üretilen ödül mamaları tercih edilebilir. Verilen komutları ya da görevleri yerine getiremeyen ya da eksik getiren kedilere ise kesinlikle ses yükseltilmemeli ve ceza verilmemelidir. İstenilen sonuç elde edilene kadar çabalamaya devam edilmelidir.

Bunların yanı sıra Scottish Fold kedilerinin tırnakları kesilirken sakin bir şekilde kalabilmeleri için eğitilmesi gerekir. Aksi halde bu süreçte kişilerin ya da kedilerin yaralanması söz konusu olacaktır.

Bu aşamada yapılması gereken, Scottish Fold kedilerinin belli bir süre sahiplerinin kucağında oturması için eğitilmesidir. Bunun için de yine farklı motivasyon kaynakları tercih edilebilir.

Scottish Fold Kedilerinin Obezite Eğilimi Var Mıdır?

Scottish Fold kedileri, British Shorthair ırkına ait kediler gibi yuvarlak hatlara sahiptir. Bu vücut yapısına sahip olan kediler genel olarak kolay bir şekilde kilo alabilmektedir.

Aynı zamanda Scottish Fold kedilerinin çok fazla hareket etmekten hoşlanmamaları da yine kolaylıkla kilo almaları için uygun zemini hazırlamaktadır. Genetik olarak da obeziteye yatkınlığı olan bu kedilerin, sağlıklı ve düzenli bir beslenme programına uyması gerekir.

Bunun için veteriner hekimler tarafından önerilen kuru mama ve yaş mama kombinasyonları ile beslenmeleri, günlük öğün sayılarının ve dozlarının veterinerlerin belirlediği şekilde kedilere verilmesi gerekir. Porsiyon kontrolleri ve kedilerin günlük aktivite yoğunluğu da yine dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır.

Scottish Fold Kedileri Soğuğa Dayanıklı Mıdır?

Scottish Fold kedileri sahip oldukları kalın ve kısa tüyleri ile soğuğa karşı kendilerini koruyabilir. Ancak yine de Scottish Fold kedilerinin çok düşük hava sıcaklıklarına karşı dayanması pek mümkün değildir.

Genel olarak kedilerin soğuk hava yerine sıcak hava sevdikleri göz önüne alınacak olursa, Scottish Fold kedilerinin de sıcak havayı tercih ettiği söylenebilir. Belli bir seviyeye kadar soğuğa dayanabilseler dahi özellikle evlerde güneş ışıklarının geldiği yerlerde uyumayı tercih ederler.

Bu aşamada Scottish Fold ırkına ait kedilerin tüy bakımlarının düzenli olarak yapılması, kedilerin sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklı olmalarını da etkilemektedir. Normal şartlarda haftada bir ya da iki kez kedilerin tüylerinin taranması, mevsim geçişlerinde ise haftada üç ila dört olacak şekilde tüylerinin taranması gerekir.

Scottish Fold Kedileri Günde Kaç Saat Uyur?

Genel olarak kedilerin uykuya olan düşkünleri herkes tarafından bilinmektedir. Scottish Fold ırkına ait bir kedi sahiplenmek isteyenlerin bilmesi gereken önemli detaylardan biri ise bu kedilerin günlerinin büyük bir çoğunluğunu uyuyarak geçiriyor olmalıdır.

Ev içerisinde aktif, sürekli oyun oynayan, sahibi tarafından sevilmekten keyif alan bir kedi arayışında olanlar için Scottish Fold kedilerinin doğru bir seçim olmayacağını ifade etmek gerekir. Bu kediler genel olarak günlerinin on iki ila on altı saatlerini uyuyarak geçirir.

Diğer kedilere oranla pek fazla hareket etmeyi, uzun süre oyun oynamayı ve ev içerisinde koşuşturmayı sevmezler. Herkesten bağımsız bir şekilde hareket etmekten keyif alan Scottish Fold kedileri, belli bir süre oyun oynar ve bu süreci de sahipleri ile geçirmekten mutlu olur.

Bunun haricinde ise kendilerini temizler ve uyurlar. Genel olarak yavru Scottish Fold’lar ile yaşlı Scottish Fold’lar yetişkinlere göre daha fazla uyuma ihtiyacına sahip olabilir. Aynı zamanda kedilerin sağlık durumları ve çevresel faktörler de yine günlük uyku saatlerini etkileyebilir.

Scottish Fold Kedileri Nasıl Beslenmelidir?

Scottish Fold kedilerinin sağlıklı ve uzun bir yaşam sürebilmesi için dengeli bir şekilde beslenmesi gerekir. Bunun için dikkat edilmesi gereken noktalar ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Scottish Fold kedilerinin beslenmesi için yaşlarına uygun mamaların tercih edilmesi gerekir. Yavru kediler, büyüme ve gelişme döneminde daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Yetişkinler için ise daha dengeli bir beslenme programı gerekir. Yaşlı Scottish Fold kedileri için ise eklem sağlığını destekleyeceği mamaların tercih edilmesi gerekir
  • Scottish Fold kedileri için yüksek protein içeren mamalar tercih edilmelidir
  • Ortalama yağ içeriğine sahip olan mamalar, kürk yapısının ve deri sağlığının korunmasını sağlar
  • Vitamin ve mineral içeriği de bu süreçte dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu