Scottish Fold Yavru Kediler Sahibine Bağlanır mı

 Scottish Fold Yavru Kediler Sahibine Bağlanır mı

Scottish Fold yavru kedi sahiplenmek hem kediler hem de sahipleri için daha doğru bir tercih olmaktadır. Yavruyken sahiplenilen Scottish Fold kedileri, sahipleri ile daha güçlü bir bağ kurabilir.

Bunun yanı sıra Scottish Fold yavru kedilerin eğitilmesi ve yaşam alanlarını benimsemesi de daha kolay olmaktadır. Yavru kedi sahiplenmenin diğer bir avantajı ise evde bulunan diğer evcil hayvanlara daha kolay alışmasıdır.

Scottish Fold yavru kedilerin bakımları ve ilgi ihtiyaçları, yetişkin ve yaşlılara nazaran biraz daha fazla olabilmektedir. Bu kediler yavruluk dönemlerinde uzun süre evde yalnız bırakılmamalıdır.

Ancak belli bir olgunluğa eriştikten sonra evde kendi başlarına kalabilir ve bu süre zarfında kendilerine evin en rahat köşesini seçerek uzun süre uyumayı tercih edebilirler.

Scottish Fold Kedileri Sahiplerine Bağlanır Mı?

Scottish Fold kedileri genel olarak zeki, uysal ve sahiplerine olan bağlılıkları ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle yavru bir Scottish Fold yavru sahiplenilmiş ise bu kedilerin sahipleri ile aralarındaki bağları daha güçlü olacaktır.

Genel olarak Scottish Fold kedileri sahiplerinin kendilerini sevmelerine izin verir. Ancak yine de kendi seçtikleri insanlara karşı daha açık davranırlar. Scottish Fold kedileri, British Shorthair ırkına ait kediler gibi sahiplerini sürekli olarak evin içerisinde takip ederek ayak bağı olmazlar.

Aynı zamanda Scottish Fold kedileri, sahiplerinin kendilerini sevmelerine daha uzun süre tahammül edebilirler. Yine de sahiplerinin ya da diğer insanların kucaklarında oturmak yerine yanlarında oturmayı tercih etmektedir.

Öte yandan bu kedilerin çocuklarla arası da son derece iyidir. Onlarla uzun süre oyun oynayabilir ve çocukların kendilerini sevmelerine belli bir süreye kadar izin verirler.

Scottish Fold Kedileri Evde Nasıl Davranır?

Scottish Fold ırkına ait olan kediler tam bir ev kedisi olarak tanımlanabilir. Evde belli bir süre yalnız kalabilen bu kediler, yalnız kaldıkları süreçte evi dağıtmazlar.

Sakin ve uysal bir karaktere sahip olan Scottish Fold kedileri, diğer birçok kedi ırkı gibi evin içerisinde koşturmaz, eşyaları kırmaz ya da perdelere tırmanarak zarar vermez.

Bunun yanı sıra sürekli olarak sahiplerinin peşinden dolaşmaz. Genel olarak ilgi görmekten ve sevilmekten hoşlanırlar. Ancak bu davranışlar için kucağa alınmaktan hoşlanmazlar.

Oyun oynamaktan ve özellikle bu aktiviteyi sahipleri ile birlikte gerçekleştirmekten zevk alırlar. Yine de oyun oynamaya çok fazla düşkünlükleri de yoktur.

Diğer kedilere oranla daha az hareket ederler ve günlerinin büyük bir kısmını uyuyarak geçirmekten hoşlanırlar. Diğer kedi ve köpeklerle bir arada yaşayabilir. Eve gelen yabancı insanlara karşı saldırgan tavırlar sergilemezler.

Bu kedilerin saldırı pozisyonuna geçmesi, özellikle çocuklar tarafından fazlası ile sıkıştırılmaları ile gerçekleşebilir. Çocukların Scottish Fold kedilerini sevmek için çok fazla üstlerine gitmesi ve gereğinden fazla temas kurması bu kedilerin sinirlenmesine ve gerilmesine neden olur.

Scottish Fold Kedileri Kaç Kilogram Olmalıdır?

Scottish Fold kedileri, genetik yapıları ve fiziksel özellikleri ile kilo almaya son derece müsait canlılardır. Diğer kedilere oranla daha az hareket eden Scottish Fold’lar fazla kiloları nedeni ile obezite sorunuyla da karşı karşıya kalabilir.

Genel olarak değerlendirildiğinde, dişi bir Scottish Fold kedisinin ortalama olarak 2,7 kilogram ila 4 kilogram arasında olması sağlıklı kabul edilir. Ancak yedi kilogramın üzerine çıkan kediler için sağlık sorunlarından bahsedilebilir. Erkek Scottish Fold kedilerinin ise 4 kilogram ila 6 kilogram arasında olması normal kabul edilmektedir.

Aynı şekilde erkek kedilerin de altı kilogramın üzerine çıkması, kedinin diyet programına alınması gerektiğinin bir işareti olarak kabul edilir. Obezitenin meydana gelmesi ile birlikte Scottish Fold kedilerinde farklı kalp hastalıkları da görülebilir.

Bu nedenle kedilerin sağlıklı ve uzun bir ömre sahip olması için sağlıklı bir beslenme düzenine göre beslenmesi gerekir. Bunun için veteriner hekimlerden yardım alınması ve kedilerin cinsiyetine, kilosuna, aktivite yoğunluğu ile genel vücut değerlerine göre hazırlanan programlara uyulması son derece önemlidir.

 

Scottish Fold Kedileri Genel Olarak Sağlıklı mıdır?

Güçlü bir vücut sistemine sahip olan Scottish Fold kedilerinin bağışıklık sistemleri de oldukça güçlüdür. Bu nedenle genel olarak çok fazla hastalanmazlar.

Ancak bu durum kedilerin hangi koşullarda yaşadığına, sağlık kontrollerinin düzenli olarak yaptırılıp yaptırılmadığına göre de değişiklik gösterecektir.

Düzenli olarak vitamin ve mineral içeren mamalar ile beslenmesi, günlük su ihtiyacını karşıladığından emin olunması, var ise veteriner hekimlerin önerdiği takviyeleri kullanması, kişisel bakımlarının düzenli olarak yapılması ve genetik hastalıklara karşı gerekli önlemlerin alınması Scottish Fold kedilerinin sağlıklı kalmasını sağlayan önemli unsurlar arasında yer alır.

Genle olarak güçlü bir bağışıklığa sahip olan bu kedilerin, genetik olarak yatkınlık gösterdiği sağlık sorunlarına karşı da dikkatli olunması gerekir.

Bu sağlık sorunları arasında kemik ve kıkırdak yapılarını etkileyen ve Scottish Fold ırkına ait kedilerde sıklıkla görülen osteokondrodisplazi yer alır. Bunun yanı sıra polikistik böbrek hastalığı, kardiyomiyopati, kulak enfeksiyonları ve obezite de yine Scottish Fold kedilerinde görülebilen hastalıklar arasında yer alır.

Scottish Fold Kedisi Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Scottish Fold kedisi sahiplenmek isteyenlerin ilk olarak güvenilir ve bilinir kedi yetiştiricileri ile iletişime geçmesi gerekir. Bu sayede safkan Scottish Fold kedisi sahiplenmek daha kolay olur.

Scottish Fold kedisi sahiplenmeden önce tercih edilecek kedinin dişi mi yoksa erkek mi olacağına karar verilmesi gerekir.

Kedinin fiziksel özelliklerinin kontrol edilmesinin ardından anne ve babasının sağlık geçmişi hakkında bilgi alınması da son derece önemlidir.

Bunun yanı sıra sahiplenilecek Scottish Fold kedisinin ilk olarak veteriner hekimler tarafından muayene edilmesinin de sağlanması gerekir. Buna izin vermeyen bir kedi yetiştiricisinden ise kedi sahiplenilmesi tavsiye edilmemektedir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu