Scottish Fold Kedilerin En Belirgin Özellikleri

 Scottish Fold Kedilerin En Belirgin Özellikleri

Scottish Fold ırkına ait kediler ülkemizde en çok tercih edilen evcil hayvanların başında yer alıyor. Adeta küçük bir baykuşu andıran yüz yapıları, kıvrık kulakları ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Scottish Fold kedileri genel olarak yuvarlak hatlara sahiptir. Bu da kedilerin kolay bir şekilde kilo alabileceğinin bir göstergesidir. Bu nedenle kedilerin kilo alarak obezite riskinin artmaması için düzenli ve sağlıklı bir beslenme programına sahip olması gerekir.

Scottish Fold ırkına ait kediler genellikle sessiz, uysal ve son derece sevecendir. Kedilerin sahip oldukları bu özellikler, Scottish Fold’ların apartman dairelerinde rahatlıkla yaşayabilmesine imkan sunmaktadır. Özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen bu kediler tüm bunların yanı sıra yüksek zekaları sayesinde kolaylıkla eğitilebilmektedir.

Scottish Fold Kedilerinin En Belirgin Özellikleri Nelerdir?

Scottish Fold ırkına ait kediler, diğer kedilerden farklı bir görünüme sahiptir. Bu farklılıklar arasında öne çıkan özellikleri ise kulak yapılarıdır. Scottish Fold kedilerinin kulak yapıları, diğer kedilerin kulak yapılarına nazaran oldukça kıvrımlıdır. Bu kulak yapıları,

Scottish Fold kedilerini diğer kedi ırklarından ayıran en belirgin özellikleridir. Scottish Fold kedilerinin kulakları öne ya da arkaya doğru katlıdır. Öte yandan sıcak havalar ve ortamlar bu kedilerin kulaklarının dik olmasına neden olur.

Ancak soğuk havalar ve ortamlarda Scottish Fold kedilerinin kulakları daha kıvrımlı bir yapıya sahip olur. Hava koşullarına göre kulaklarının şekilleri değişiklik gösterebilir.

Scottish Fold Kedileri Çok Kilo Alır Mı?

Scottish Fold kedileri sahip oldukları fiziksel görünüşlerinin yanı sıra yüksek zeka seviyeleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.

Oldukça sevimli ve dikkat çekici bir görünüşe sahip olan bu kedilerin vücut hatları yuvarlak kıvrımlara sahiptir. Bu da Scottish Fold ırkına ait kedilerin kolay bir şekilde kilo alabileceği anlamına gelir. Scottish Fold ırkına ait kediler gün içerisinde kendilerini temizlemek ve mama tüketmek gibi aktiviteleri sıklıkla gerçekleştirir.

Bunların yanı sıra oyun oynamaktan da keyif alsa da bu kedi ırkı çok fazla hareket etmeyi tercih etmez. Bu da Scottish Fold’ların kolay bir şekilde kilo alabilmesine neden olur. Bu ırka ait bir kedi sahiplenmeyi düşünenler, kedilerin obezite riskinin yüksek olduğunu unutmamalıdır.

Genel olarak yüksek protein içeriğine sahip mamaların tercih edilmesi ve mümkün olduğunca karbonhidrattan uzak durulması gerekir. Aksi halde bu kedilerin kilo alması engellenemez ve obezite durumu da kaçınılmaz olur.

Scottish Fold kedilerinin aşırı kilo alımlarının engellemek için aynı zamanda düzenli olarak egzersiz yaptırılması ve gün içerisindeki porsiyonların kontrol altında tutulması da son derece önemlidir.

Scottish Fold Kedilerinin Ortalama Ömrü Ne Kadar?

Scottish Fold ırkına ait bir kedi sahiplenmek isteyenler, bu kedilerin ortalama olarak kaç yıl yaşadığını merak etmektedir.

İnsanların kedi sahiplenmesi, uzun yıllar sürecek dostluklarında başlangıcı olarak kabul edilir. Nitekim kedilerin ömrünün uzun olması, insanlara da ömürlük bir dost sahibi olma imkanı sunuyor. Özellikle apartman dairlerinde yaşayanlar için son derece ideal bir tercih olan Scottish Fold ırkına ait kediler, düzenli bir bakıma ve sevgi dolu bir aile ortamına sahip olduğu sürece on bir yıl ila on dört yıl yaşayabilir.

Bu süreçte Scottish Fold kedilerinin yatkın olduğu genetik hastalıkların bilinmesi, sağlıklı ve düzenli bir beslenme programına sahip olması, veteriner kontrollerinin aksatılmadan gerçekleştirilmesi ve tüm bunların yanı sıra sevgi dolu bir ortamda yaşaması Scottish Fold’ların uzun ve mutlu bir ömre sahip olmasını sağlamaktadır.

Scottish Fold Kedileri Yabancılarla Anlaşabilir Mi?

Scottish Fold ırkına ait kediler sosyalleşmemekten son derece büyük bir keyif alır. Ev içerisindeki hemen herkesle iyi bir şekilde anlaşabilen bu kediler aynı zamanda yeni insanlarla tanışmaktan da büyük bir keyif alırlar.

Özellikle kendileri ile ilgilenen kişilerin varlığı bu kedileri son derece mutlu eder. Aile çerçevesinin dışındaki insanlarla anlaşabilen Scottish Fold kedileri aynı zamanda diğer kedi ve köpeklerle de iyi bir iletişim kurabilir.

Özellikle yavruyken sahiplenilen Scottish Fold kedileri, ev içerisinde var olan diğer evcil hayvanlara daha kolay bir şekilde uyum sağlayabilir. Öte yandan çocuklarla da arası son derece iyi olan bu kediler, çocukların kendilerine saygı göstermesi halinde son derece sabırlı davranabilirler.

Ancak çocukların Scottish Fold ırkına ait kedileri çok fazla sıkıştırması, canını acıtarak sevmesi gibi durumlar bu kedilerin saldırganlaşmasına neden olabilir. Bu nedenle Scottish Fold kedisi sahiplenmek isteyen kişilerin, çocuklarını bu konuda uyarması ve kedilere karşı saygılı ve mesafeli olunması gerektiğinin açıklanması gerekir.

Scottish Fold Kedileri Oyuncu Mudur?

Oldukça zeki bir kedi ırkı olan Scottish Fold’lar, diğer kedi ırklarına nazaran daha az hareketlidir. Ancak yine de oyun oynamaktan büyük bir keyif alırlar. Eğitilmeleri halinde yavruluk döneminden itibaren farklı oyunlar oynatılarak bu kedilerin hem sosyalleşmesi hem eğitilmesi hem de günlük egzersizlerini gerçekleştirilmesi sağlanabilir.

Eğitim için farklı oyunların devreye sokulması ve ödül sistemi ile ilerlenmesi Scottish Fold kedilerinin kolay bir şekilde eğitilmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda gün içerisinde düzenli olarak oyun oynatılması, bu kedilerin kilo kontrollü için de son derece önemlidir. Kalori yakımı ile Scottish Fold’ların obeziteye yakalanma riski azaltılmış olur.

Tırmalama tahtaları, sevdikleri farklı oyuncalar ile oynanması ya da zeka gelişimleri için interaktif oyunların devreye sokulması Scottish Fold kedileri için en ideal seçenekleridir. Özellikle ara – bul ya da tut – getir tarzı oyunlar Scottish Fold kedileri için oldukça eğleneli olacaktır. Bunların yanı sıra interaktif oyunlar da yine bu kedilerin zeka seviyelerinin gelişmesine ve kavrama yetilerinin artmasına yardımcı olur.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu