Bu konumuz’da access point nasıl kurulur ? bununla ilgili olarak bilgi vermek istiyorum. ilk önce access point nedir ? bununla ilgili olarak bir ön bilgi vermek istiyorum ve arkasından access point nasıl bağlanır? konusunu anlatacağım.
Access Point Nedir ?
Türkçe kelime karşılığı olarak Erişim Noktası anlamına gelmektedir. Kablosuz Wan , Wi-Fi bağlantılarını güçlendirmek ve yeni bir bağlantı noktası oluşturmak için kullanılan cihazdır.Bunların asıl görevi internet bağlantısını repeater yaparak yani tekrarlatarak sinyal gücü zayıf olan veya bağlantısı hiç olmayan yerlere İnternet sinyalini ulaştırmaktır. Bunlar Asıl İnternet bağlantısı olan Adsl Modem ile Kablo bağlantısı ile sinyali alır ve Wi-Fi ağı ile veya hub , swich görevi yaparak dağıtırlar.
görünüm Bakımından Adsl Modem benzerler , Gerektiğinde Modemler , Access Point , hub , swich görevini yapabilecek düzeyde cihazlardır.
Access Point Nasıl Bağlanır?
Bu ürün aslında mantığı Adsl Modem Kurulumu gibidir. Sizin İnternet bağlantısı olan Adsl Modem ile Access point olan cihazınız arasında Ethernet Kablosu ( RJ45 ) ile Bağlantınızın olması gerekmektedir .
1 No : Yukarıda örnek resimde Adsl Modem’in Sinyal gücü yetmediği yerde access point cihazını devreye sokarak internet bağlantısını genişleteceğiz. Fabrika , Ev , okul , iş yeri gibi ortamlarda sinyal gücü düşük olan yere modem ile access point cihazı arasında ethernet kablosunu çekiyoruz.
2 No : Acccess point cihazınızı elektrik prizi ile bağlantısını yapıyoruz .
3 No : Güç adaptöründen gelen kabloyu access point cihazınıza bağlıyoruz ve güç düğmesine basarak çalıştırıyoruz.
4- No : Şimdi Access point sinyal gücü yaymaya başlamaktadır , Wifi bağlantısının güvenliğini sağlamak için wifi ağını şifrelemek , access point arayüzüne kolay erişimi kapatmak için şifrelemek önemlidir. Peki bunu nasıl yapacağız.
Access Point Güvenliği ;
normal bir modem arayüzüne gireceğimiz gibi access point arayüzüne de o şekilde gireceğiz. bunun için bir bilgisayarımızın olması önemlidir. Bilgisayarımız ile Access Point arasına bir ethernet kablo yardımı ile bağlanıyoruz. Access point arayüzüne erişmek için klavuz’da var ise ip numarası veya yok ise genelde 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 gibi ip adreslerinin biri ile access point arayüzüne giriyoruz.
>> Modem Arayüzüne Nasıl Girilir <<
Kullanıcı adı ve Şifre marka ve modeline göre değişiyor bunu internet üzerinden veya access point klavuzunda yazmaktadır bu şekilde arayüz içine giriyoruz.
>> Modem Arayüz Şifreleri Buradan Öğrenin <<
Access point arayüzüne girdiğinizde ilk önce SSID Adını değiştirin. Bunu örnek olarak Kat 1 , Kat 2 , gibi veya Ofis 1 gibi isim verebilirsiniz bunu yapmamızın amacı sınıflandırmak olabilir veya başka bir isim verebilirsiniz.
Sonraki Adım , Access point erişim şifresini değiştirmeniz , Kullanıcı Adı ve Şifre fabrika çıkışı olacağı için bu yeni cihazda geçerli bunu normal bilgisayarı iyi bilen bir kişi bile çabuk erişebilir o yüzden şifrenizi bile değiştirebilirler siz bunlara önlem olarak Access Point arayüz şifresini kesinlikle değiştirin.
Bu işlemleri yaptıktan sonra Access point cihazınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz. aslında access point modem olarak bile bilirsiniz burada modem ile yapılan tüm ayarları access modem ile yapabilirsiniz.
Diğer bir önemli nokta Asıl internet bağlantısının olduğu modem hangi ip aralığında yayın yapmakta !! Mesela 192.168.1.1 ile 192.168.1.254 arasında ip adresi dağıtıyor ise siz Access point ip aralığını 192.168.2.1 ile ip dağıtmasını sağlayın bunun nedeni’de güvenliktir çünkü access point bağlanan bilgisayarlar 192.168.1.xx ile bağlı ana bilgisayar var ise bunu asla göremeyecek böylece ana bilgisayar ( server ) gibi bilgisayarınızı güvenlik içine almış olacaksınız.
Arama Tags & Etiket ;
access point kurulumu , access point nasıl kurulur , access point nasıl bağlanır , access point nedir , access point ne işe yarar , access point nasıl bağlanır , tp-link access point , access point şifre değiştirme , access point kullanımı , access point nasıl kullanılır , access point ne , access point , AirTies , ZyXEL , Asus , Netis , LinkSys , Everest , Tenda, Dark , S-Link , AzTech , Cnet , inka , Edimax , Azemax , Hp , Digitus , Trus , access point nasıl yapılandırılır , access point konfigürasyon edilir