yavru kedi sahiplenme

WordPress alt tema nedir?

 WordPress alt tema nedir?

Merhabalar, bu yazımızda pek duymadığınız bir farklı konuyu sizlere anlatmaya çalışacağız. Evet WordPress alt tema nedir, ne işe yarar, nasıl kurulur bunları sizlere bu yazımızda sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

WORDPRESS ALT TEMA NEDİR?

WordPress Child theme diğer adıyla alt tema satın aldığınız veya kullandığınız orijinal bir temayı kişileştirme, tema da değişiklik yapabilirsiniz. Tema güncellemeleri geldiğinde temayı güncelleştirme yaptığınızda bu değişiklikler bozulabilir, kaybolabilir.

Bu nedenle temanın kodlarında değişiklik yapmadan veya değişiklik yaptıktan sonra temanın bir yedeğini almak, oluşturmak sizi her zaman koruyacaktır. Bu tema güncellemesinde başınıza gelebilecek kötü şeylerden koruyacaktır.

Temaların bir yedeğini bir alt alanda temanızın yedeğini tutmaya alt tema ya da child theme adı verilmektedir.

Alt tema oluşturmak suretiyle orijinal temayı hiç etkilenmeden temayı özelleştirebilirsiniz. Özelleştirmekle kalmadan orijinal tema da hiç bozulmayacaktır.

Buraya kadar wordpres alt tema ne demek konusunda basit anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalıştık. Şimdi geldi alt tema oluşturma konusunda bilgi vermeye geldi.

WORDPRESS ALT TEMA NASIL KURULUR?

Şimdi geldik konumuza mevcut sitenizin çalışıyor ve bir alt tema oluşturma konusunda aşağıda adımları takip ederek sizde kendi alt temanızı kuracaksınız.

Alt tema veya child tema oluşturmak için en kolay iki yöntemi sizlerle paylaşacağız. Bunun için iki farklı yöntemi anlatacağız.

EKLENTİ İLE ALT TEMA OLUŞTURMA

Her zaman işe yaramıştır eklentiler alt tema oluşturma için kullanacağımız eklenti olarak “https://tr.wordpress.org/plugins/child-themify/ adresinden indireceğimiz eklenti ile bir alt tema kurabilirsiniz. Bu eklentiyi kurduğunuzda alt tema oluştur ile bir child tema yaratabilirsiniz.

TEMA ALTINDA ALT TEMA OLUŞTURMA

WordPress de mevcut temalarınızı Görünüm > Temalar kısmından girerek tema detaylarında “Create a Child theme” butonu ile alt tema oluşturabilirsiniz.

Böylece alt tema oluşturarak güncellemeler sonrasında bozulmalara karşı sitenizi korumuş olacaksınız.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın