yavru kedi sahiplenme

Bilgisayarda hangi ürünleri lisanslı nasıl öğrenirim?

 Bilgisayarda hangi ürünleri lisanslı nasıl öğrenirim?

Bilgisayarda kullandığınız programlar, ücretsiz sürüm, deneme sürümü ( trial ) , ücret ödeyerek aldığınız ( lisanslı ) yazılımları kullanabiliyor olabilirsiniz. Ücretsiz yazılımlarda yeniden bilgisayara yüklemek’de sorun olmayacaktır.

Ücret ödeyerek satın aldığınız lisanslı yazılımları bilgisayara tekrar yüklemek gerektiğinde sizden ürün anahtarı ( product key ) isteyerek yeniden kurulumu için key numarası şarttır saten bu ürün anahtarını girmediğiniz de belli bir deneme sürümü sonrası programı kullanamazsınız. Bu konumuzda bilgisayara yeniden bir işletim sistemi kuracaksınız yada format attıktan sonra lisanslı  programı tekrar kurmak istiyorsunuz?

fakat bilgisayarda kullandığınız yazılımların hangisi lisanslı olduğunu öğrenmek istiyorsunuz? lisanslı yazılım nasıl öğrenilir? lisanslı olduğunu öğrenmek için ne yapılabilir? bunu sizlere pratik olarak küçük ama işe yaracak ipucu vermeye çalışacağız.

LİSANSLI YAZILIM OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENİRİM ?

Bilgisayarda yüklü tüm programları ilk önce gözden geçiriniz kullandığınız programlar, yazılımların lisans anahtarını kaybetmeniz halinde ürünü korsan kullanmak haline getirebilir, bu nedenle ilk önce işe koyulmadan önce kullandığınız ürünlerin lisans anahtarını bulmak için kullanılan üçüncü parti yazılımlar vardır, yada satın alınan lisanslı ürünlerin kutusunda veya içinde ayrıca lisans anahtarı mevcuttur.

 

Bilgisayarda yüklü yazılımların lisans anahtarını, ürün anahtarını öğrenmek için daha önceki konularda yazdığım gibi üçüncü parti yazılıma ihtiyaç duyulacaktır. Bunun ürün anahtarı nasıl bulunur? konusunu incelemeniz de fayda vardır. ürün anahtarını not aldıktan sonra işlemlere başlayabilirsiniz.

Diğer bir lisanslı ürün olup olmadığını öğrenmenin, bulmanın diğer yöntemi her programda bir “Hakkında”  veya İngilizce olarak “About” yazı görünecektir. Burada kullandığınız yazılımların hangi sürümünü kullandığını göreceksiniz. Burada versiyon, sürümü ( ücretli, free, deneme, demo ise kalan süre ), tescilli ise kime tescil edildiği bilgileri yer almaktadır.

Buradan kullanılan ürünlerin lisanslı olup olmadığını öğrenmeniz mümkündür. Bu bir ayrıca dikkat edilecek püf noktasıdır. Benim tavsiyem her zaman için lisanslı yazılımlar kullanmanızdır ücretini ödemek sureti ile lisanslı yazılımlar satın alarak gönül rahatlı ile kullanmanız olacaktır. İnternet’den indirdiğiniz ücretsiz antivirüs programlarının birer virüs olabileceğinizi aklınızdan çıkarmamak ümidi ile. Hoşçakalın…

Arama Tags & Etiket ;

pcde lisanslı ürünleri öğrenme, bilgisayarda lisanslı ürünleri öğrenme, pcde lisanslı yazılım bulma, pcde ücretli yazılım bulma, lisanslı ürünleri öğrenme, nasıl bulurum, nasıl öğrenirim

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın