Genel

5900 portu nedir

5900 portu nedir

Merhabalar, bu konumuzda 5900 portu nedir, 5900 portu ne işe yarar konusunda bilgi vermeye çalışacağız.

Uzaktan kumanda programı portu olarak geçen 5900 portu ( VNC ) olarak bilinmektedir. VNC bağlantısı yaparak uzak bilgisayara bağlanabilmektedir.

VNC NEDİR?

Basit bir kullanım ara yüzüne sahip olan sistemde basit, güvenli ve kullanıma hazır erişim ve destek yazılımıdır.

VNC bağlantı ile uzak masaüstü bilgisayarlarda ekran paylaşımı yapılabilmektedir. İşte bu bağlantıyı 5900 portu ile gerçekleştirmektedir.

Bunun dışında 5800 portu ile de bağlantı yapılabilmektedir. Bu konumuzda port 5900 görevi hakkında bilgi vermeye çalıştık. Konumuzla ilgili sorular için sayfamızın yorumlar sekmesini kullanarak bizimle paylaşabilirsiniz.

UZAK MASAÜSTÜ BAĞLANTI PROGRAMLARI

Sistem Uzmanlarının en çok kullandığı uzak kullanıcılara yardım ve destek vermek için yardımcı program olarak en çok kullanılan uzak masaüstü paylaşma programları;

  • AnyDesk
  • Ammyy Admin
  • AlpeMix
  • Teamviewer
  • RDP

Yukarıda saydığımız programların ücretsiz deneme sürümleri olduğu gibi profesyonel lisansları da mevcuttur.

TAVSİYE VİDEO;

RDP, Microsoft kendi yazılımı olup ücretsizdir. Bunun için bazı Windows sürümleri desteklemektedir.

Önceki konularımızda RDP Nedir, RDP Nasıl Yapılır konusunda bilgi vermiştik. Konumuzun devamı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bu program için bazı ayarları açmak, düzenlemek gerekecektir. Meraklısı için yazımızı takip edebilirsiniz. KOD: 2021-2022-2023-2024

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Küfür, hakaret, onur kırıcı cümleler veya imalar, dini inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL