yavru kedi sahiplenme

Usb bellekte virüs nasıl tespit edilir

 Usb bellekte virüs nasıl tespit edilir

Merhabalar, bu konu anlatımında taşınabilir depolama alanı olan harici bellek, usb bellek de virüs var mı? Acaba virüslü mü gibi sorulara cevaplar vermeye çalışacağız.

Bilgisayara ve taşınabilir tak çıkar belleklere virüsler oldukça hızlı bir şekilde yayılır ve bunun dışında da taktiğiniz bilgisayarlara da virüs enjekte eder, kolaylıkla bulaştırırlar.

Bilgisayara takmadan önce bu bellekleri benim aklımda acaba virüslü mü diye kesin bir soru gelmektedir. Bu nedenle önlem olarak elimden geldiğince başka, farklı bilgisayarlarda kullanmamaya bakarım. Ama biz bunu diyoruz mecburiyetten kullanan arkadaşlar mutlaka olacaktır. İnternet kafelerde ders notu, müzik, resim ve diğer dosyaları atarak okul bilgisayarında, evde dizüstü {laptop } veya masaüstü bilgisayara takıp mutlaka kullanılacaktır.

Bizde bunun için sizlere aşağıda vereceğimiz ipuçları ile flash bellek virüslü mü bunu öğrenmenin yöntemlerini, teknikleri sizlere vermeye çalışacağız.

USB BELLEKTE VİRÜS NASIL ANLAŞILIR?

Bilgisayara takacağınız usb belleği virüslü olup olmadığını kontrol etmek için bilgisayara takmak gerekecektir. Bilgisayara takmadan saten virüslü mü anlaşılmaktadır.

  • Bilgisayara taktığınız harici depolama aygıtı belleğin harf yolunu “bilgisayar” içinden öğrenebilirsiniz. Yani C: veya D: harfleri bilgisayarın harddisk adı olduğu gibi flash belleğin harf yolu da genelde H: veya G: oluyor ama farklı da olabilir.

Bu yolu öğrendiğiniz de flash belleği bilgisayarım üzerinden açmamanızı tavsiye ediyorum. Bu virüsler genelde böyle açıldığında çalışmaya başlıyor. Sizin yapacağın şey bu harf yolunu web tarayıcı adresinize yazarak flash belleğin içini görebilirsiniz.

Yukarıda metotla açarak virüslü dosyaların çalışmasını engelleyeceği için virüs varsa bilgisayara bulaşması biraz uğraştıracaktır.

  • Bunun dışında yardımcı programlar ile flash bellek virüs kontrol etme işlemi için oldukça işe yarayan taktığında virüsü yakalan program olarak USB Disk Security programı bu konuda oldukça başarılır.

Bu program aracılığı ile usb’de virüs olup olmadığını kontrol ederek hemen anında zararlı kodları, virüsleri silmektedir.

Bunu kontrol etmek için daha önceki yazılarımızda antivirüs çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için bir test etme yazımız olan virüs programı test etme yazımızı okuyarak sizde kendi bilgisayarınızda deneyebilirsiniz. Oluşturduğunuz bu kodu usb belleğe koyarak yakalıyor mu? Kontrol ediniz.

Bu programa alternatif olarak kullanabileceğiniz diğer bir yazılım Bitdefender usb immunizer bununda çalışma mantığı aynıdır.

Bilgisayara yükleyeceğiniz lisanslı yazılımlar ile bilgisayarınızı, okulda, kafelerde, halka açık yerlerde bilgisayarlarını koruyabilirsiniz. Bu konuda internet kafeler genelde deep freze programı kullanmaktadır.

Yukarıda sizlere verdiğimiz konumuzda flash bellekte virüs kontrol etme, virüs var mı, bununla ilgili olarak bilgilendirme yapmaya çalıştık. Bununla alakalı olarak sorularınız için sayfamızın hemen altında yorumlar kısmından bize ulaşarak sorularınızı gönderebilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın