Merhabalar, bu makalemizde “nofollow” etiketi hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Daha önceki konularımızda seo çalışmaları konusunda yazılarımız olmuştu bu yazımızda nofollow etiketi hakkında siz takipçilerimize bilgi vermeye çalışacağız.
Yazılarınız içinde bir rel değeri olarak nofollow ayarlamak sitenizdeki bazı bağlantıların takip edilmemesi veya bağlantı verdiğiniz sayfaların sizin verilerinizi Google verilmemesini söylemektedir. Yani takip edilmemesini istenilen bağlantılara “rel=nofollow” ekleyerek kullanabilirsiniz.
NOFOLLOW NE ZAMAN KULLANILIR?
Eğer size güven vermeyen sitelere link çıkışı verecekseniz nofollow etiketini kullanabilirsiniz. Sitenizin bilgileri aktarmak istemediğiniz de kullanılmaktadır.
Siteniz herkese açık bir blog sayfa ise ve tanınırlığınız varsa yorumlar içinde bulunan linkler güvensiz sitelere çıkış yapabilir burada bir tedbir olarak nofollow kullanarak bu işi çözebilirsiniz.
Bu nedenle otomatik olarak yorum ve mesaj kullanılan yerlere bu etiketi kullanabilir veya el ile düzenleyebilirsiniz.
Yakın zamanda Woprdress güncellemesi ile link çıkışlarında güvenlik amaçlı olarak nofollow etiket kullanmaktadır.
NOFOLLOW NASIL KULLANILIR?
Sitenizin saygınlığını kullanacak olan spam sitelerden korunmak için bu etiket işinize yarayacaktır. Sürekli olarak yorumlarda link çıkışı oluyorsa bunu yorum denetleyici sayesinde bu linkleri kontrol ederek veya sayfanın tüm bağlantılarında kullanmak istiyorsanız <head> etiketinde kullanabilirsiniz. Bu etiketi kullanmak için “<a href=”link adresi” rel=”nofollow”>buradan</a>” gibi kullanılabilmektedir.
Sayfanın tümüne uygulamak istediğiniz de “<meta name=”robots” content=”nofollow” />” olarak kullanılabilmektedir.
Yukarıda spam çıkışlar için nofollow etiketi kullanılması nerelerde kullanılır, nasıl kullanılır? Bununla alakalı olarak seo için önemi vurgulamaya çalıştık. Bununla ilgili olarak sorularınız için sayfamızın hemen altında yorumlar kısmından tarafımıza sorularınızı gönderebilirsiniz.