Merhabalar, bu yazımızda instagram kısmen asılsız bilgiler nedir, konusunda bilgi vermeye çalışacağız. Daha önceki konularımızda instagramın asılsız haberlere savaş açtığı hakkında bilgi vermeye çalışmıştık. Bazı gönderilerde karşınıza çıkan kısmen asılsız bilgiler uyarı mesajı ile karşılaşmışsınızdır.
Facebook yanlış haberler karşısında stratejisi nedir diye sorulan bir soru’da ürün müdürünün vermiş olduğu bir yayını “https://about.fb.com/news/2018/05/hard-questions-false-news/” buradan okuyabilirsiniz.
Temel olarak asılsız bir yayını kaldırma, bu asılsız kaynağı azaltmak ve bilgi vermek olarak üç farklı temel noktaya dayandırmaktadır. İnstagram topluluk kurallarını ihlal etmeyen fakat asılsız kaynaklı gönderilerin önüne de geçmek isteyen instagram, bağımsız üçüncü taraf teyitçiler ( bağımsız haber doğrulayıcıları ) tarafından destek alarak asılsız haberlerin önüne geçmeye çalışmaktadır.
Yanlış bilgileri tespit etmek amaçlı olarak sertifikalı 45 üçüncü taraf teyitçi ile çalıştığını istagram yardım sayfasında belirtmektedir.
Burada amaç bu üçüncü taraf teyitçiler tarafından tespit edilen yanlış bilgi verilen gönderiler tespit edildiğinde keşfet ve konum bilgileri filtrelenerek bulunması zorlaştırılmaktadır. Böylece görünürlüğü azaltılarak az kişiye ulaşmasını sağlamaktır.
Bu sebeple instagram kısmen asılsız bilgiler sebebiyle kullanıcıların neye güveneceğine kendi başlarına karar vermesini sağlamaktır. Burada siyasetçiler bu filtrelerden muaf tutulduğu da ayrıca belirtilmektedir.
Ayrıca instagram yanlış bilgileri tespit etmek amaçlı olarak madde madde bunları bir başlık olarak belirtmiştir.
- Fotoğraflara dikkat etmek; Üzerinde oynanıp, oynanmadığını kontrol ediniz. Bu fotoğrafların başka yerlerde kullanıp kullanılmadığını kontrol ediniz.
Fotoğraflarda özgünlük kontrolü
Yukarıda özgünlük araması yaparak bir resmin nerelerde, ne zaman kullanılmış kontrol edebilişiniz.
- Yazı başlıkları kontrol ediniz; Yanlış bilgiler genellikle büyük başlıklarla ve dikkat çekici olarak, ünlem işaretleri kullanılmıştır.
- Yanlış bilgi veren sitelerde çoğunlukla yazılım yanlışları çoktur ve yerleşim düzenlere karışıktır.
- Tarih ve Saat bilgileri değiştirilmiş veya yanlıştır.
- Kaynakları kontrol ediniz. Yanlış bilgi veren siteleri kaynaklarını kontrol ediniz. Çoğu yanlıştır.
- Gönderinin bir şaka olup olmadığını kontrol ediniz. Şaka olarak da yanlış bilgiler verilip yönlendirmeler yapılabilmektedir.
Bu haber yanlış bilgiler nedeniyle instagram filtrelerine takılan gönderiler kısmen asılsız bilgiler olarak buğulanmış olarak karşınıza çıkmaktadır.
Bu nedenle gönderilerinizi kontrol ederek asılsız bilgilerin içermediğinden emin olunuz. Bu konumuzda instagram kısmen asılsız bilgiler nedir, ne demek konusunda bilgi vermeye çalıştık. Konumuzla alakalı sorular için sayfamızın hemen altında yorumlar sekmesinden bizimle sorularınızı paylaşabilirsiniz.
Diğer instagram sorunlarınız, hatalar, yaşadığınız problemleri instagram yardım ve destek hattı sayfasından bizimle paylaşabilirsiniz.