yavru kedi sahiplenme

Bilgisayar ip adresini nasıl öğrenirim?

 Bilgisayar ip adresini nasıl öğrenirim?

Bilgisayarın İP adresini nasıl bulurum? bu soru bilgisayarcılar için oldukça basit fakat yeni kullanıcılar için yabancı bir terim olarak gelmektedir. Ben bunu en basit şekli ile anlatmaya çalışacağım.

ilk önce ip adresi nedir? bunu açıklamak istiyorum. bilgisayarda iki farklı ip adresi bulunmaktadır. bunlardan birincisi iç ip adresi , diğeri dış ip adresidir.

iç ip adresi , bilgisayarımızda İnternet bağlantısı olmadığı halde aynı network ( ağ ) içerisinde bilgisayarların birbirleri ile görüşmesi bilgi alış verişinde bulunması için olması gereken ip adresidir. Bu ip adresi nasıl verilir? Bu ip adresi el ile veya Server var ise Dhcp Sunucuları ile veya Modem var ise modem tarafından verilir.

Bu iç ip adresine örnek , 192.168.1.1 – 192.168.1.255 arasında ip adresi veya 193 gibi başlayan ip adresleri verebilirsiniz el ile yapılandırmalar da , eğer hiç bir ip adresi vermez iseniz bilgisayar kendi ip adresi olan apipa ip adresini otomatik olarak kendisi alır bu apipa adresi ise 169 ile başlar.

Dahili İp adresini nasıl öğrenirim ? 

Win + R ile çalıştır penceresini açıyoruz ve cmd komutun yazarak enter tuşuna basalım ve dos penceresini açalım. Bu dos penceresine ipconfig /all komutunu yazdığımızda buradan dahili yani iç ip adresini öğrenmiş oluruz , aşağıdaki resimde olduğu gibi..

Ipconfigall

 

İp adresi yukarıda gördüğünüz 192.168.51 adres olarak görebilirsiniz , bu ip adresi dahili ağlardaki bilgisayarların birbirleri ile görüşmesini sağlar bu normal kullanıcılar için pek ilgilendirmez.

İnternet ( Dış ) İp Adresi Nasıl Öğrenilir ?

dış ip adresi , İnternet bağlanmak için gereken ve ttnet , superonline , teledünya  gibi İnternet için abone olduğunuz kuruluşlar tarafından aldığınız kullanıcı adı ve şifresini Modeme girdiğinizde bu ip adresini almaya başlar ve bu sayede İnternet bağlanırsınız.

Bu ip adresleri iki çeşittir , statik ip adresleri , dinamik ip adresleri olarak ayrılır . hemen kısaca bunlar için bahsedeyim.

Statik İp Adresi Nedir?

statik ip adresi durağan yani sabit ip adresi dir. İnternet sağlayıcı şirket tarafından aylık 1 TL veya 2 TL karşılığında sadece size tahsis edilen ve devamlı aynı ip adresini kullanılırsınız , bunun kullanım amacı , İnternet web sitesi barındıran sunucular ve güvenlik kamerası kullananlar için gereklidir. yoksa bu olmazsa her defasında farklı ip adresi olacağı için bağlantı sorunu yaşarsınız.

Dinamik İp Adresi Nedir?

Bu ip adresleri değişkendir , normal olarak ev kullanıcılar veya iş yerlerinde statik ip adresi talebi olmadığı sürece bu ip adresi verilir , her defasında değişir , modemi açıp kapattığınızda farklı bir ip adresi alırsınız veya modem sürekli açık olması halinde 8 gün gibi bir süre aynı ip adresini kullanırsınız daha sonra değişir.

Şimdi Gelelim ip adresini nasıl buluruz ? bu soru oldukça basit sadece internet bağlantınızın olması gerekir , İnternet tarayıcımızı açıyoruz arama yerine “what is my ip” ” ip adresim ne” arama kelimelerini yazdığınızda ilk gelen siteye giriyoruz .

ip adresini öğrenme

 

Ben güvenlik nedeni ile ip adresimin bazı numaralarını kaldırdım , 88.259.xxx.xx gibi numara sizin ip adresinizdir. Bu ip adresi ile İnternet üzerinde gezinti yapmaktasınız .

Yasal olmayan , illegal sitelere girdiğiniz zaman Adli Talepler doğrultusunda İnternet Sağlayıcıları ip adresinizi Savcılığa verebilir . Bu ip adresi sizin bağlantı süresince kimliğinizdir .

Arama Tags & Etiket ;

ip adresi bulma , ip adresi öğrenme , ip adresim nedir , ip adresim ne , ip sorgulama , ip numaram ne , ip adresi bulma komutu , ip adresi sorgulama , ip adresim nerede yazılı , ip adresimi nasıl öğrenirim , ip adresi bulma programı

Yapılan Yorumlar
  • ip öğren dedi ki:

    bilgisayar ip adresini öğrenme konusunda teknik yardım, destek verdiğiniz için teşekkürler

Bir Yorum Yapın