Android işletim sistemi kullanan telefonlara yapılan Android Root ile telefonda tam yetkiye sahip olmak içerikleri ve dosyaları yani cihaz üzerinde her şeyi kontrol etmektir. Bununla birlikte ; telefon titreşim , ses ,flash, gizli dosyaları , kamera gibi tüm ayarlara müdahale edebilmekteyiz.
bir nevi bilgisayarda Administrators yetkisinde tüm işlemleri yapabildiğimiz gibi telefonda aynı şeyleri yapmaktır. Peki bu root yapmanın zararları nelerdir? bununla ilgili aşağıdaki gibi zararları doğurabilir. O yüzden Root yapmadan önce bir kez daha düşünmek gerekecektir.
* En başta Android cihaz Garanti ile ise Garanti Kapsamı dışına çıkmaktadır.
* Kamera , Titreşim gibi donanım parçaları çalışmaya bilir. Çalışsa bile stabil olarak çalışmaz bazı aksaklıklar oluşacaktır.
* Kendi kendine resetleme hataları verebilir.
* Bazı uygulamalarda hatalar verebilir , bunu tecrübe edinmiş kişiler tarafından Whatsapp resim yükleme ve profil değiştirme hatası vermektedir.
* Ayrıca İnternet üzerinden kimliği belirsiz , Root programları ile yapıldığında kişisel bilgilerin çalınması , bununla birlikte banka bilgilerine erişilebileceği , kredi kartı numaraları bilgilerin ele geçmesi gibi bilgi korsanlığı olabilir.
* Cihazda yüklü olan , Facebook , Twitter , İnstagram vb Sosyal ağ şifreleri başkaların eline geçebileceğini unutmayınız.
Arama Tags & Etiket ;
android root zararlı mı? , root yapmanın zararları , root ne gibi zararları vardır , Android Root zarar verir mi , root yapmak telefona zarar verir mi? , root işlemi zararlı mı? , root zararlı mı?