İpUçları

Windows sürükle bırak özelliğini devre dışı bırakma

Windows sürükle bırak özelliğini devre dışı bırakma

Windows işletim sistemlerinde herhalde en kolay yapacağımız kopyala yöntemlerinden biride sürükle bırak olması gerek diye düşünmekteyim.

Bir partition veya masaüstünden bir klasöre veya harici belleğe bunu çoğaltmak mümkündür bir veriyi, dosyayı faremizin yardımı ile tutup çekip bırakma, sürükle bırak tekniğiyle taşıyabilmekteyiz. Fakat bizim bu konumuzda bu sürükle bırak devre dışı bırakma konusunda sizlere bu işlemin nasıl yapılır? Kısmına bakacağız.

Çek bırak ile taşıma veya bildiğimiz adıyla sürükle bırak neden devre dışı bırakılır? Aslında bence gereksiz bir şey fakat yanlış olabilecek işlemler nedeniyle kapatma gereğini düşünen arkadaşlar için sürükle bırak özelliğini kapatma ihtiyacı oluşabilir.

SÜRÜKLE BIRAKI DEVRE DIŞI BIRAKMA

Bu işlemi regedit ( kayıt defteri düzenleyici ) aracılığı ile kapatarak, devre dışı bırakacağız. Bunun için kayıt defterini açmak için

  • Win+R tuşlarına birlikte basınız. ( Windows tuşu )
  • Çalıştır penceresine “exe” komutunu yazın ve entere basın.

 

Windows sürükle bırak özelliğini devre dışı bırakmak için şu adımları takip ederek birkaç değişiklik gerçekleştireceğiz.

“Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop” klasörlerini takip ederek burada gördüğünüz iki değerin veri değerini değiştirmek gerekecektir.

DragHeight ve DragWidth değerleri default olarak 4 olarak görünmektedir. Bunlar çözünürlük ayarı olduğu için bu değerleri yüksek tutmak gerekecektir.

Bu değerleri ne kadar fazla olursa sürükle bırak o kadar uzak mesafeye çekme ihtiyacı olacağı için bu işlemi gerçekleştirmek zor olacaktır.

Windows sürükle bırak özelliğini kapatmak için bu değeri 1500 ve üstün 3000 kadar bir değer girebilirsiniz.

Böylece bilgisayarda sürükle bırak engellemiş olacaksınız. Bununla birlikte bu özelliği kullanırken doğabilecek aksaklıklar, hatalar, sorunların önüne geçmiş olacaksınız. Bu konumuzda sürükle bırak konusunda sizlere küçük bilgiler aktarmaya çalıştık.

Bununla alakalı olarak sizlerden gelecek sorular için soru & cevap sayfamızı kullanarak veya sayfanın hemen altında yorumlar kısmına sorularınızı gönderebilirsiniz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Küfür, hakaret, onur kırıcı cümleler veya imalar, dini inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmaz.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL