yavru kedi sahiplenme

Kredi kartı ile pasaport harcı ödeme

 Kredi kartı ile pasaport harcı ödeme

Merhabalar, bu yazımızda kredi kartı kullanarak pasaport harcı yatırma işleminin nasıl yapılacağına dair bilgiler vermeye çalışacağız. 2016 yılında yurtdışına çıkış yapacağımda ilk pasaport başvurusunda il emniyet müdürlüğünde başvuru öncesinde binanın içinde vergi dairesi bankosundan nakit olarak ödeme yapmıştım.

Şimdi pasaport harcı ödemek için internet üzerinden vergi dairesinin sayfasını kullanarak kredi kartı ile pasaport harcı ödemesi yapılabilmektedir. Bizde bu konumuzda pasaport harcı nereden, nasıl ödenir konusunda sizlere bu yazımızda anlatacağız.

PASAPORT HARCİ ÖDEMESİ KREDİ KARTI

Kullandığınız banka kartı, kredi kartı ile değerli kağıt ve harç pulu ödemelerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için vergi dairesinin “https://ivd.gib.gov.tr” adresi üzerinden giriş yaparak ödemeler listesinden “Harç ve Değerli Kağıt Bedeli” kısmından ödeme yapabilirsiniz.

Ödeme noktasından Umuma Mahsus pasaport harcı ödeme ve Pasaport Değerli Kağıt Bedeli Ödeme seçeneklerini göreceksiniz.

Vergi dairesinin sanal pos üzerinden kullandığınız kredi kartı numarası, cvv numarası ile ödeme yapabilirsiniz.

UMUMA MAHSUS PASAPORT NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşlarının, herkesin kullandığı pasaport türüdür. Tüm vatandaşların kullandığı pasaport türüne umuma mahsus pasaport adı verilmektedir.

Burada dikkat edilmesi gereken pasaport süresi kaç yıllık bir pasaport başvurusu yapacaksınız. Bunun için ödeme yılını seçmeniz gerekecektir.

PASAPORT ÜCRETLERİ;

6 AYLIK PASAPORT SÜRESİ: 170 TL

1 YILLIK PASAPORT SÜRESİ: 248,40 TL

2 YILLIK PASAPORT SÜRESİ: 405,50 TL

3 YILLIK PASAPORT SÜRESİ: 575,90 TL

3 YILDAN FAZLA SÜRELİ PASAPORT HARCI: 811,60 TL

Bu pasaport harç ücretleri 2019 yılı için geçerlidir bu harç ücretlerini site üzerinden ödeme yapacağınız sırada güncel pasaport ücretleri gelecektir.

Bu konumuzda kredi kartı ile pasaport ücreti ödeme konusunda bilgilendirme yapmaya çalıştık. Konumuzla alakalı sorularınız için sayfamızın hemen altında yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

BANKALAR;

Ziraat, Halk, Vakıf, Akbank, Anadolubank, Fiba, Şekerbank, Turkish Bank, Türk Ekonomi, İş Bank, Yapı ve Kedi, Adabank, Alternatif, Arap Türk, Burgan, CitiBank, Denizbank, Hsbc, Odeabank, Qnb Finans, T-Bank, Garanti BBVA

Yapılan Yorumlar
  • murat42 dedi ki:

    bankanın sistemi yavaş işliyor bu nedenle kredi kartı ile pasaport harcı ödeme de sıkıntı çekiyorum.

Bir Yorum Yapın