Bilgisayar sorunlarında biride kendiliğinden silinen driver sürücülerdir. ekran kartı , ses kartı veya bir başka donanım sürücüleri bilgisayar açılıp kapandığında silinmesidir. Kapatılıp açılınca silinen sürücüler neden kaynaklı olarak bu hata alınmaktadır.?
Kendiliğinden silinen driverler acaba virüs nedenli midir? veya işletim sistemi , bozuk donanımlardan kaynaklı mıdır ? Bununla ilgili olarak yapılması gerekenleri aşağıdaki adımlar ile sıraladık bu adımları kontrol ederek çözüm yolu bulmaya çalışalım.
otomatik olarak silinen sürücüler genel olarak akıllara virüslerden kaynaklı olduğu düşünülmektedir faka bu sorun virüs olmadan yeni format atılan bilgisayarlarda da gözükmektedir. o zaman yapılması gereken ilk adım bilgisayarımızı bir virüs programı ile taratmak olacaktır , nod32 – eset antivirüs programının 30 günlük deneme programı ile bilgisayarı derinlemesine taratın böylece bilgisayarda zararlı kod ve virüsleri temizlemiş olacaksınız.
Ayrıca ComboFix Programı ile bilgisayarda bulunan zararlı , malware ve diğer zararlı kodları silmek için kullanabiliriz .
Bilgisayara yüklediğiniz donanım sürücüleri işletim sistemini desteklemekte midir? yani sürücüsünü yüklediğiniz donanım parçaların yazılımları , Windows 10 , Windows 7 veya diğer işletim sistemleri için olmalıdır. Sürücü için donanım üretici firmaların resmi web sitelerinden yükleme yapınız.
eğer onboard donanım , ekran kartı , ses kartı sorunu yaşıyorsanız anakart cipset yazılımlarını yükleyin veya güncellemesini yapınız.
Bilgisayarda DeepFreze programı var mı ? yok mu? eğer bu tür programlar varsa yaptığınız tüm işlemler bilgisayar yeniden başlayınca eski halini alacaktır . Deep Freze programını pasif , kapatın ve donanım sürücülerini güncelleyin yada yeniden yükleyin daha sonra yeniden aktif ederek tekrar deneyin.
kendi kendine silinen driver için sistem geri yükleme veya başlangıçta sistem onarma yapabiliriz , ilk önce bu hatayı almadığınız bir tarihe Sistem Geri Yükleme yaparak düzeltme yapınız.
Başlangıç Onarma Nasıl Yapılır? bunun için ayrıca bu konuyu inceleyin , işletim sisteminde yükleme yapılırken oluşan bir sorun nedeni ile sürücüler kendiliğinden silinebilmektedir.
Win+R tuşları ile çalıştır penceresini açınız , devmgmt.msc komutunu yazın ve aygıt yöneticisini açınız burada sarı ünlemli donanım var mı ? bunu kontrol ediniz , eğer varsa bu sarı ünlem üzerine gelerek donanım nasıl güncellenir ? yeniden bir güncelleme yapınız. Son çare ise sağlam bir Cd / Dvd ile yeniden bir temiz kurulum yapınız.
Arama Tags & Etiket ;
kendi kendine silinen sürücüler, kendiliğinden silinen driver , otomatik silinen driver , kendi kendine silinen programlar, kendiliğinden silinen ekran kartı sürücüsü , kendiliğinden silinen grafik artı sürücüsü , pc doktoru