Merhabalar bu yazımda Bulut Depolama Alanı hakkında , bulut depolama , bulut bilişim hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu konuya örnek vererek başlamak istiyorum. Bilgisayarınız için devamlı sıklıkla yüklediğiniz bir program var , bu programı kendine yüklediğiniz gibi başka arkadaşlarınıza tavsiyede bulunarak gittiğiniz yerde yüklüyorsunuz bunun için ne yapmanız gerekir ? yanınızda bir flash belleğin olması gerekmektedir.
Her gittiğiniz yere Flash belleğinizi götürmediğiniz yada çantanızda unutuğunu düşünün peki ne yapmanız gerekir bunu bir yerden indirmeniz gerekir .
Bu programı ya İnternet üzerinden indireceksiniz o zaman ne yapıyoruz daha önceden yüklediğiniz bulut teknoloji sayesinde , sağlayıcının adresine girerek kullanıcı adını ve şifrenizi girerek Bulut Bilişim teknolojisi sayesinde daha önceden yüklediğiniz yerden tekrar indirip kullanabiliyorsunuz.
Yukarıda basit bir örnek vererek açıklamada bulundum şimdi Birazda Teknolojik olarak açıklayalım.
Bulut Teknoloji – Bulut Bilişim Nedir ?
Bulut kelime anlamı ile Havada gözle görünür ama elle tutulamayan fiziksel olarak elle tutmadığımız Sunucuların oluşturduğu bir network ağı olarak adlandırabiliriz. Diğer bir adlandırma ile çevrim için ( Online ) bilgi dağılımı diyebiliriz. İş yeri maliyetlerini göz önünde tutarak yada bireysel olarak depolama alanın ( diskler , Flash bellek , Harici Kutular ) almadan maliyetleri en az seviye tutarak bilgilerinizi , resimlerinizi , dosyalarınızı , videolarınızı Bulut Teknoloji Hizmeti Veren sunucularda tutabilirsiniz . Bu bilgilere ise İnternetin olduğu her yerden rahatlıkla erişerek ihtiyaç olduğu zaman alabilirsiniz.
Bulut Bilişim – Bulut Depolama Alanı – Cloud Computing Faydaları Nelerdir..?
Konu başında dediğim gibi maliyetler gelmektedir. Bir işletme ilk önce maliyetlerini düşüneceği için Bulut depolamaya başvurabilirler.Kullanım alanlarına göre maliyetler çıkacağı için düşük ücretler ödene bilir. Bireysel olarak dosya ve belgelerinizi buradan kullanarak extra depolama birimleri almaktan kurtulmuş olursunuz.
Bulut Bilişim Ne Kadar Güvenlidir. ?
Evet Bulut depolama alanı ne kadar güvenlidir. Elinizdeki önemli bilgileri bir başkasına teslim etmiş oluyorsunuz bu ne kadar güvenli ? o zaman bulut bilişimi kullanacak iseniz verilerini , dosyalarınızı , videolarınızı şifreleyerek depolayabilirsiniz. Bunun için ideal şifreleme programlarını kullanabilirsiniz bunların başında TrueCrypt gibi şifreleyici programlar kullanabilirsiniz. Diğer şifreleme ürünlerinden biride basit olarak Rar ile şifreleye bilirsiniz. Bu o kadar güvenli olmasa da en sağlıklı olanı TrueCrypt kullanabilirsiniz.
Peki Bulut Bilişim için Hangi Ürünleri Kullanabiliriz.. ?
Verilerinizi depolamak için kullanacağınız Bulut Bilişim hizmetlerini hangi firmalar vermektedir. Bunların örnekleri nelerdir ; Türkiye’mizde kullanabileceğimiz NetDisk sunucularını kullanabilirsiniz. Bunun yanında Google Docs , Google Drive sunucularını kullanabilirsiniz. DropBox , SkyDrive , EverNote , iCloud bu sayılanların dışında Mega.co.nz , Mail.ru , yandex kullanabilmeniz mümkündür.
Bulut Teknoloji Kullanımı için Bir kaç Altın Kural ;
Bulut Bilişim kullanıyor iseniz mutlaka bir yedeğini bulundurunuz , birden fazla bulut teknoloji kullanarak yedeklerini muhafaza ediniz. Dosyalarını bir başkasının eline geçmemesi için mutlaka dosyalarınızı şifreleyin.
Tags – Etiketler ;
Bulut bilişim nedir , bulut teknolojisi nedir , Cloud nedir , Bulut depolama alanları nelerdir , bulut depolama alanları , bulut bilişim sektörü , işletme maliyetleri , veri depolama , dosya depolama , güvenli saklama , bulut bilişim teknolojisi , bulut depolama , nedir , nasıl , güvenlik , saklama , dosya , veri , bilgi , bulut depolama çeşitleri