Kullandığınız Bilgisayarın işlemci yani cpu kaç çekirdek yapısıdır ? Bilgisayarın işlemcisi Kaç Çekirdekli dir. Bunu nasıl öğreniriz ? gibi akıllara sorular gelmektedir. Peki evet bilgisayarımızın işlemcisi kaç çekirdekli ?
Mantıksal ve Sanal işlemci Sayısını öğrenmek için farklı adımlar izleyeceğiz. Bunun için ilk yapılacak basit yöntem Windows Görev Yöneticisi penceresini çalıştırmanız gerecektir. Ctrl + Shift + Esc Tuşlarına Bastığınızda Görev yöneticisini açıyoruz.
Burada Performans Sekmesini seçiyoruz ve Görünüm > Cpu Geçmişi > Her Cpu için Bir Grafik sekmesini seçtiğinizde işlemci sayısı kadar grafik oluşacaktır.
Cpu Kullanım Geçmişi altında size işlemci sayınız kadar pencere açılacaktır. Burada dört küçük işlemci penceresi açıldı fakat burada Sanal İşlemci veya Mantıksal işlemci olup olmadığı anlayamıyorsunuz.
Diğer Bir yöntem ise Win + R tuşlarını basarak çalıştır penceresini çalıştırın buraya devmgmt.msc komutu yazın ve aygıt yöneticisi açın.
Burada İşlemciler bölümünden bilgisayarın işlemcisi hakkında bilgilere sahip olabileceksiniz. İşlemcinin marka , model ve özelliğini bulabileceksiniz. intel ( R ) Core (TM) i5 Cpu m 460 @2,53 GHz iki çekirdekli işlem parçacığı dört ‘dür. Bu model ve markasına göre İnternet üzerinden resmi sitesinden öğrenebilirsiniz.
üçüncü farklı bir cpu işlemci öğrenme yöntemi ise yine dos komutu ile bilgi toplamak bunun için yine Win + R tuşlarını kullanarak çalıştır penceresini açalım ve buraya cmd komutunu yazınız buraya set komutunu yazın ve enter tuşu ile sistem bilgileri toplanacaktır.
nummer_of_processors kısmından yazan işlemci sayısıdır. Bu şekilde bilgisayar işlemci sayısını öğrenmiş olabiliriz. Sistem Bilgisini program kullanmadan pratik şekilde öğrenebilirsiniz.
Arama Tags & Etiket ;
işlemci sayısı , kaç işlemcili , cpu sanal işlemci , mantıksal işlemci , işlemci sayısı öğrenme , işlemci sayısını öğrenme , bilgisayarın çekirdek sayısını öğrenme , işlemci kaç çekirdekli , nasıl öğrenirim , nasıl bulabilirim
teşekkürler……..
eyw krdşm