Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp Hikayesi “Durum” Nasıl Kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Dünya’nın en önde gelen anlık mesajlaşma mobil uygulaması olan, Whatsapp yeni güncellemeler ile göz doldurmaya devam ediyor. Son zamanlarda uygulama savaşlarında gözlemlediğim kadarıyla herkes bir birinin özelliği almaya başladı. Snapchat Hikaye, İnstagram Stories ve şimdi de WhatsApp durum güncellemesi, paylaştığınız video veya fotoğraflar aynen instagram hikaye’de olduğu 24 saat süre ile paylaşılıp sonradan kendini silen “DURUM” paylaşımı geliştirdi.

Anlık Mesajlaşma uygulaması WhatsApp Durum fotoğraf, video ve gif’leri düzenleyerek paylaşabiliyorsunuz, durum güncellemeleri 24 saat süreden sonra kendiliğinden kaybolmaktadır. Paylaştığınız güncellemeleri “gizlilik ayarları” üzerinden kimlerin görebileceğini ayarlayabiliyorsunuz.

WhatsApp Durum Güncellemesi Nasıl Kullanılır?

Whatsapp yeni özelliği “Durum” Nasıl kullanılır? bu özelliği kullanabilmek için uygulama kısmında “Durum” yazan sekmeyi kullanıyoruz. Bu sekmeyi açtığınızda “Son Güncellemeler” ve sizin gördüğünüz “Gördüğünüz Güncellemeler” gelecektir. Telefon rehberinde kayıtlı Whatsapp kullanıcıların paylaştığı durum güncellemeleri listeli şekilde görünecektir.

iphone veya android telefonlarda menü farklı olabilir, ben anlatıma iphone cihazlar üzerinden devam edeceğim için menülerin yeri farklı olabilir. Sağ Üst Köşe’de bulunan “Durum Paylaş Butonu” kullanılacaktır.

 

WhatsApp Durum video veya fotoğraf paylaşmak için bu düğme ile güncellemeleri paylaşabilirsiniz. Paylaşılan Güncellemeler 24 saat süreyle kalacak ve kendiliğinden silinecektir. Duruma “Cevapla” ile paylaştığı video veya fotoğraflara cevaplayabilir yani WhatsApp‘dan mesaj gönderebilirsiniz.  Bu paylaştığınız gönderileri kimler görebilir? bunu hemen ayarlamaya geçelim.

WhatsApp Durum Paylaşımlarını Kimler Görebilir?

Durum” kısmında sol üst köşede “Gizlilik” butonu göreceksiniz bu kısımda paylaştığınız güncellemeler ile ilgili görünürlük ayarını yapabilirsiniz. Güncellemelerimi kim görecek” paylaşımları kimlerin görüp, kimlerin göremeyeceğini hemen ayarlayalım.

Kişilerim ; Telefon rehberinizde kayıtlı ve WhatsApp uygulamasını kullanan tüm kişiler sizin durum güncellemesi görebilir. 

Şunlar Hariç Kişilerimle Paylaş ; paylaşımlarınızı görmek istemediğiniz telefon rehberinizde kayıtlı kişileri isteğe göre engelleme yaparak bu kişilerin görmemesini sağlayabilirsiniz.

Sadece Şu Kişilerle Paylaş ; sadece belirleyeceğiniz özel kişilerin görebileceği bir paylaşım yöntemidir. sizin durum paylaşımlarını sadece bu kişiler görecektir. 

Gizlilik ayarlarını gönderim yapmadan önce ayarlarsanız geçerli olacaktır, paylaştığınız bir durum güncellemesi sonrası yaptığınız değişilikler geçersiz olacaktır , bir yeni güncellemeye kadar ayarlar geçersiz kalacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Adem ÖCÜT

Merhabalar , Bu Benim Kişisel Blog Sayfam'dır. Diğer Açıklayıcı ve Yasal Hakları İletişim Kısmından Bulabilirsiniz. Adem ÖCÜT ( MCP-MCSA)

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın